Annonce
Kultur

Odd Fellow Logen støtter lokale formål med 36.500 kroner

Søsterloge nr. 82 "Lyngen" har uddelt 36.500 kroner til lokale foreninger og organisationer. Arkivfoto: Martin Ravn
Flere end 36.000 kroner er blevet uddelt fra Odd Fellow Loge nr. 82 Lyngen i Grindsted til forskellige velgørende formål. Der er tale om lokale foreninger og organisationer, der kan se frem til at få en lidt bedre og lidt lettere hverdag.

Grindsted: Odd Fellow Loge nr. 82 Lyngen i Grindsted har i denne uge uddelt en økonomisk hjælpende hånd til en række foreninger og organisationer.

Der var igen i år indkommet en del ansøgninger fra lokalområdet, og en række af disse blev udvalgt til at få en hånd.

Annonce

Sydtoftens Plejecenters Vennekreds – 8000 kroner

Vennekredsen består af 6 frivillige, som hver uge afholder et arrangement på plejecenteret til glæde for borgerne. Arrangementerne er ofte med musik og sang, noget som gør alle glade.

”Levende musik” koster penge, og Vennekredsen søger om hjælp til at få nogle spillemænd til et arrangement.

Daghjemmet for demente på Billund Plejecenter - 3000 kroner

Frivillige, der gør et stort arbejde for de demente i daghjemmet på Billund Plejecenter, har besluttet at afholde en ”lille fest for de demente og deres pårørende”.

Derfor søger de om penge til afholdelse af en sådan.

De vil arrangere festen således, at daghjemmets brugere får oplevelsen af at blive inviteret til fest med deres ægtefælle og evt. børn ligesom før, - inden sygdommen tog over.

Billund Plejecenters Vennekreds - 5500 kroner

Vennekredsen består af 20-25 frivillige, som arrangerer forskellige sociale aktiviteter på Billund Plejecenter i løbet af året. Da der spares mange steder, er det svært at få midler til det forskellige.

Avisen JydskeVestkysten er sparet væk til stor frustration for beboerne, og det er et stort ønske at få penge til fornyelse af abonnementet for det kommende år.

Kvie Sø Efterskole - 10.000 kroner

Efterskolen er en nyoprettet specialskole for unge med særlige læringsforudsætninger, herunder læringsvanskeligheder, udviklingshæmning, Downs Syndrom og autisme.

Skolen har brug for forskelligt undervisningsmateriale og har specifikt søgt om midler til indretning af undervisningslokale med undervisningsudstyr, der specielt er egnet, til denne gruppe unge elever.

FDF Ansager - 10.000 kroner

FDF-spejderne i Ansager har længe ønsket sig en brusekabine i FDF-hytten, da der ofte er overnatning efter arrangementer.

Der er søgt om penge til at etablere en brusekabine, og det ønske er imødekommet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce