Annonce
Billund

Odd Fellow: Stegt flæsk til enlige mænd

Arkivfoto

Grindsted: Lørdag den 5. oktober klokken 12.30 holder Odd Fellow Loge nr. 82 James Ridgely en festlig og fornøjelig sammenkomst i ordensbygningen for enlige mænd, der savner selskab. Der serveres stegt flæsk med persillesovs, kaffe og småkager og en festlig underholdning.

Det er anden gang, Odd Fellow-logen inviterer på en festlig dag.

- Sidste år kom der ikke så mange, men denne gang har vi besøgt plejecentre og Café Jydepotten for at få lidt flere med. Vi synes, det er en sjov ting at lave, og så er det jo et godt formål, siger Bjarne F. Jensen fra Odd Fellow Logen.

Logen vil gerne gøre arrangementet til en årlig tradition, og hvis der kommer 30-40 mænd, vil det være godt.

- Vi har en fond, der støtter forskellige projekter, og det her er et godt arrangement. Så er det også for at vise, at vi er her - og så er det hyggeligt, siger Bjarne F. Jensen.

Det er gratis at deltage i arrangementet, hvor der højst er plads til 100 deltagere.

Tilmelding skal ske til Keld Lind på telefon: 23 25 22 26

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce