Annonce
Esbjerg

Oddsede for 30.000 kroner uden at betale: Vred kiosk-ejer nedlægger og anholder overmodig svindler

Lars Erik Johansen ville ikke finde sig i, at en 25-årig mand svindlede på hans tank-station på Sædding Ringvej. Derfor foretog han en civil anholdelse. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Søndag lykkedes det en 25-årig mand fra Esbjerg at bedrage for 30.000 kroner ved tre af byens spiludbydere. Til sidst blev svindleren dog en anelse for modig og blev efter lidt tumult i stedet civilanholdt af vred kiosk-ejer.

Esbjerg: Når man taler om kasinoer og spiludbydere, gælder der én altoverskyggende regel: Huset vinder altid.

Og det var muligvis det rationale, der lå i baghovedet på en 25-årige mand fra Esbjerg, som søndag svindlede tre af byens kiosker for hele 30.000 kroner.

I løbet af få timer lykkedes det ham at spille for 10.000, 13.000 og 7.000 kroner hos henholdsvis 7-Eleven i Stormgade, Spar ved Søstjernen og Oil-tanken ved Sædding Ringvej og Tarphagevej. Vel at mærke uden at betale. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce

Sagen kort

Søndag eftermiddag svindlede en 25-årig mand fra Esbjerg for 30.000 kroner hos Oil-tanken på Sædding Ringvej, Spar ved Søstjernen og 7-Eleven i Stormgade.

Den 25-årige mand er nu sigtet for bedrageri. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den sigtede gik ind i de tre kiosker og live-oddsede for i alt 30.000 kroner. Han betalte dog aldrig for kuponerne med undskyldningen om, at han ville vende tilbage med pengene.

Danske Spil opfordrer deres udbydere til ikke at printe kuponer, der ikke er betalt for.

Den 25-årige mand udviste angiveligt truende adfærd overfor personalet.

Live-kuponer kan ikke annulleres, og de tre kiosker står derfor til at miste pengene.

Det var ejeren af Oil-tanken på Sædding Ringvej, Lars Erik Johansen, der foretog en civil anholdelse af den 25-årige mand.

Simpel metode og truende adfærd

Bedragerens metode var egentlig relativt simpel. Manden gik ind og oddsede for høje beløb på de såkaldte live-spil. Herefter forlod han stederne med lovning om at komme tilbage med pengene. Det gjorde han dog ikke.

Egentlig opfordrer Danske Spil udbyderne til ikke at printe odds-kuponer, før der er modtaget penge, men da den 25-årige mand angiveligt var særdeles truende i sin adfærd, lykkedes det ham alligevel.

- Vi har jo selv sovet lidt i timen, men når man udviser truende adfærd overfor en ung ekspedient, er det naturligt. Sådan en svindler som ham ved jo godt, hvordan han skal få det, som han vil, siger ejeren af det ene gerningssted, Lars Erik Johansen.

De to af stederne vendte manden aldrig tilbage, men ved Oil-tanken på Sædding Ringvej kom han alligevel tilbage for at spille for et endnu større beløb. Og det viste sig at være en dum idé.

Tankstationens ejer, Lars Erik Johansen, var i mellemtiden var blevet tilkaldt af ekspedienten, og han ville ikke finde sig i bedragerens tricks.

- Med mine 110 kilo slipper sådan en svindlerkarl ikke

Ejeren konfronterede i stedet den 25-årige mand med bedrageriet, og da han ikke kunne betale de 7.000 kroner, han oprindeligt havde svindlet for, så Lars Erik Johansen sig nødsaget til at foretage en civil anholdelse.

Det udviklede sig til tumult på tankstationen, men til sidst fik ejeren held med at sætte sig ovenpå den 25-årige mand. Og her blev han siddende til Syd- og Sønderjyllands Politi dukkede op på stedet.

- Med mine 110 kilo slipper sådan en svindlerkarl ingen steder. Man kan jo godt undre sig over, at han er modig nok til at vende tilbage, men han må jo have været desperat. Han har spillet på vores risiko, og det skulle han ikke slippe godt fra, siger Lars Erik Johansen, ejer af Oil-tanken.

Oil-tanken ved Sædding Ringvej var ikke det eneste sted i byen, der blev udsat for bedrageri. Også en Spar-butik og en 7-Eleven blev bedraget. I alt løb bedrageriet op i 30.000 kroner. Arkivfoto

Frygter, at svindlen fortsætter

Klokken 17.40 blev den 25-årige mand anholdt og taget med på politistationen. Her blev han afhørt og sigtet for bedrageri, men er nu løsladt. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet advarer nu byens spiludbydende kiosker om at være opmærksom på den type kriminalitet og opfordrer til, at man får pengene på bordet, før man uddeler spillekuponerne. Det samme gør Lars Erik Johansen. Han frygter dog, at tendensen fortsætter.

- Nu har vi tabt 7.000 kroner, og vi kommer da til at stramme op med personalet, men jeg frygter, at det fortsætter i fremtiden. Det er sådan noget, vi små forretningsdrivende bliver udsat for, men jeg tænker mest af alt på vores unge ansatte. Det er utroligt, hvad de skal være vidne til.

Lars Erik Johansen har siden hændelsen taget kontakt til Danske Spil for at gøre opmærksom på, at spiludbydere landet over skal huske at modtage penge, før de printer spilkuponer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce