Annonce
forside

Odense-medarbejder bortvist: Jysk Fynske Medier anmelder ansat for bedrageri

Mistanken om svindel er opstået i Odense-afdelingen af reklamebureauet Step, der er en del af Jysk Fynske Medier. Arkivfoto.

En betroet medarbejder i kommunikationsbureauet Step mistænkes for at have snydt sin arbejdsgiver for "et anseeligt beløb." Virksomhedens kunder er ikke blevet ramt.

Jysk Fynske Mediers kommunikationsbureau Step i Odense har bortvist en betroet medarbejder og meldt vedkommende til politiet for bedrageri. Det bekræfter direktør på Step, Bjarne Munck.

Af hensyn til sagens videre forløb kan han ikke gå i detaljer. Bjarne Munck oplyser dog, at sagen handler om, at den bortviste medarbejder er anmeldt for at have snydt Step ved flere tilfælde af overfakturering og returkommission.

- Jeg kan ikke komme ind på sagens omfang. Men det drejer sig desværre om et anseeligt beløb.

- Vi blev bekendt med sagen i sidste uge og skred omgående til handling ved at bortvise medarbejderen. Vores efterfølgende interne undersøgelse viser, at der i vores øjne er tale om en yderst sofistikeret form for bedrageri, som meget vanskeligt har ladet sig spore i vores forretning, fortæller Bjarne Munck.

Han ønsker ikke at oplyse, hvordan sagen blev afsløret. Konkret hvordan bedrageriet har fundet sted, ønsker han heller ikke at oplyse.

- Det vil jeg overlade til politiet at klarlægge. Vores fokus er nu at sikre os, at Steps kunder ikke har lidt tab. Det tyder intet heldigvis på, er tilfældet. Bedrageriet er begået mod vores virksomhed og har stået på i en årrække, siger Bjarne Munck.

Det var torsdag ikke muligt at få en kommentar til sagen fra Fyns Politi.

Annonce
Jysk Fynske Medier er formentlig ramt af svinde. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce