Annonce
Sport

Odense slår Frederikshavn i første møde siden voldssag

Frank Cilius/Ritzau Scanpix
I det første møde efter voldsepisode lykkedes det Odense at slå Frederikshavn efter forlænget spilletid.

Odense Bulldogs slog fredag aften Frederikshavn White Hawks, i det første møde mellem de to hold siden Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen i et opgør tilbage i september væltede fynboernes Lucas Bjerre Rasmussen omkuld og slog ham i hovedet.

Fredagens kamp endte 4-3 efter forlænget spilletid.

Efter det seneste møde mellem Frederikshavn og Odense har anklagemyndigheden rejst tiltale mod Kristian Jensen, som samtidig har fået 17 dages karantæne.

Lucas Bjerre Rasmussen var ikke med for hjemmeholdet fredag, da han stadig er ude som følge af slagene fra det forrige møde. I forbindelse med episoden tabte han blandt andet sin hjelm. Han måtte efter faldet og slagene overnatte på sygehuset.

Den store helt for fynboerne fredag blev Henry Hardasson, der sikrede sejren i den forlængede spilletid med scoringen til 4-3.

Sejren var en overraskende en af slagsen, da Frederikshavn lå nummer to i ligaen inden opgøret, mens Odense var bundskraber.

Der var fire kampe fredag aften i Metal Ligaen, og opgøret mellem Odense og Frederikshavn var ikke det eneste, der krævede forlænget spilletid.

Herning Blue Fox led et nederlag på 5-6 til Herlev Eagles. Tobias Ruelykke fra Herlev sendte den afgørende scoring i nettet.

Topholdet Aalborg Pirates tabte for første gang i denne sæson i ordinær spilletid, da sidste sæsons mestre fra Rungsted Seier Capital vandt med 3-1 over nordjyderne. Rungsted er på en delt fjerdeplads efter aftenens opgør.

Sønderjyske hev på hjemmebane en sejr hjem på 2-0 over Esbjerg Energy.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Tønder

Indbrud på Leosallé

Kolding

Udvalgsformand efter kritik: Patienter i manuelle kørestole skal bruge gammel indgang

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];