Annonce
Sport

Odense tager DM-bronze mod detroniserede mestre

Med en sejr på 27-24 over København Håndbold i den tredje og afgørende kamp tager Odense Håndbold DM-bronze.

Efter skuffende at have lidt nederlag i DM-semifinalerne sikrede grundspilsvinderne fra Odense Håndbold sig et plaster på såret, da DM-bronzemedaljerne landede på Fyn fredag aften.

Fynboerne holdt hovedet koldt i en hektisk slutfase på hjemmebane, hvor de detroniserede mestre fra København Håndbold gik kolde i de sidste fem minutter og tabte 24-27.

Københavnerne scorede ingen mål i de sidste fem minutter, hvor Odense afgjorde kampen med tre mål.

Det var ikke svært at se, hvorfor de to hold måtte tage en tredje og afgørende kamp i brug for at få afgjort bronzeduellen.

Holdene var ekstremt jævnbyrdige og fulgtes ad på måltavlen gennem hele kampen. Pausestillingen var 12-12, og fem minutter før tid lyste 24-24 op på måltavlen.

For hjemmeholdet havde landsholdsanfører Stine Jørgensen og Nadia Offendal lidt problemer med træfsikkerheden, men til gengæld var Mie Højlund godt skydende.

Hun bød ind med 8 mål på 12 skud og var sammen med en suveræn Althea Reinhardt i fynboernes mål afgørende for, at bronzen gik til Odense.

Målene var mere jævnt fordelt hos København-spillerne, men i de sidste fem minutter gik gæsterne helt kolde.

Fra 24-24 formåede mestrene fra sidste sæson ikke at lave et eneste mål, og det udnyttede Odense, som sidste år tabte DM-finalerne til netop København efter tre opgør.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce