Annonce
Sport

Odenses håndboldkvinder kollapser og lider choknederlag

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Odense førte med syv mål ved pausen mod Ajax København, men tabte alligevel foran eget publikum.

Ambitiøse Odense Håndbold har fortsat svært ved at få tingene til at hænge sammen i kvindernes håndboldliga, HTH Ligaen.

Trods en syvmålsføring ved pausen led fynboerne et højst overraskende nederlag på 27-28 på hjemmebane mod ligaens nummer ti, Ajax København.

Blot fire minutter før tid havde odenseanerne ellers fortsat et forspring på tre mål, men fik slet ikke scoret i de sidste minutter og måtte se gæsterne tage begge point med hjem over Storebælt.

Odense så ellers ud til at cruise mod den forventede, klare sejr, da holdet lagde afstand i første halvleg og kunne gå til pause med en føring på 17-10.

Mønsteret fortsatte i begyndelsen af anden omgang, men fire københavnske scoringer i træk ændrede 19-13 til 19-17, og spændingen sneg sig tilbage i opgøret.

Fem minutter før tid reducerede Cecilie Woller til 24-26, men da Mie Højlund kort efter genskabte Odenses forspring på tre mål, var gæsterne lige vidt.

Ajax fik dog efterfølgende lukket helt af, hjemmeholdet havnede i en målkrise, og to minutter før slut var der udlignet.

Odenses Nadia Offendal smed efterfølgende bolden væk, og så stod gæsterne med muligheden for en choksejr.

Efter en timeout fik Maja E. Jørgensen sendt bolden ind bag Althea Reinhardt til Ajax-føring 28-27, men Odense havde fortsat 15 sekunder til at sikre sig uafgjort.

Det håb varede dog kun, til Stine Jørgensen havde mistet bolden, og landsholdskaptajnen afsluttede en sløj aften med at forårsage et straffekast, som dog endte på stolpen.

Odense, som fyrede træner Jan Pytlick kort før nytår, har nu tabt to af fire ligakampe under afløser Karen Brødsgaard.

Også ligaens suveræne tophold, Team Esbjerg, smed uventet point onsdag aften.

På udebane måtte vestjyderne nøjes med 23-23 mod Aarhus United i en kamp, hvor der ikke blev scoret i de sidste fire minutter.

Det er blot anden gang, Team Esbjerg sætter point til i denne sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce