Annonce
Læserbrev

Offentliggørelse af regnskaber


Læserbrev: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Tønder Håndværkerforening tager stor afstand til offentliggørelse af regnskaber i JV.

Vi er ganske udmærket klar over, at det er offentligt tilgængelige regnskaber, der fremlægges, vi er dog af den holdning, at det ikke er avisens opgave at fremlægge disse. De, som måtte have interesse i regnskaberne, ved helt sikkert, at de findes og hvor de findes.

Regnskaberne – og det er uanset, om det er med sorte eller røde tal på bundlinjen, kræver en forklaring – en forklaring, som ikke følger med i JVs fremlæggelse, hvilket lader læserne tilbage med ubrugelige tal.

Alle, der driver en virksomhed, uanset om det er en stor eller lille af slagsen, ved at det er hårdt arbejde. For små og mellemstore virksomheder skal der måske kun et fejlslagent projekt til, for at overskud vendes til underskud, hvilket jo i sig selv ikke er sjovt. At man så bagefter ”skal hænges ud i avisen” – og ja, det er sådan man som virksomhedsejer føler det – med det dårlige regnskab, gør det jo ikke sjovere. Det kan i værste fald koste i ordrebogen – og der er vi så tilbage til, at et regnskab kræver en ordentlig forklaring, som desværre ikke følger med JVs offentliggørelse.

Omvendt kan sorte tal også afføde negative reaktioner fra omverdenen, som kommentarer om, at det går nok for godt, timelønnen er for høj osv. Janteloven lever stadig, og især i de små samfund.

Vi har i længere tid ytret vores holdning omkring offentliggørelsen af regnskaber overfor JV, svaret har indtil nu været, det er offentlig tilgængelige tal, vi fremlægger, og vores læsere ønsker at læse dette. Fair nok, men hvis JV ønsker at fortsætte med offentliggørelsen af regnskaber, burde de i anstændighedens navn lave et ordentligt journalistisk arbejde og kommentere på tallene, og i de tilfælde hvor tallene ”stikker lidt af” til den ene eller anden side, bør de indhente kommentarer fra virksomhedsejeren.

JV har indtil nu ikke villet lytte til os – desværre! Dog har de nu efter et halvt års skriveri frem og tilbage, indkaldt til et møde herom i januar, hvor de vil fortælle om baggrunden for at bringe regnskaberne i håbet om at skabe klarhed og en bedre kommunikation med os i fremtiden.

Vi ved godt, at det for nogen er spændende læsning, men vi håber at JV vil lytte til deres kunder – nemlig os! Vi er kunder gange to – vi annoncerer i aviserne, ikke kun i JV, men også mediehusets små lokale aviser, og vi abonnerer på JV. Uden annoncørerne er der ingen små lokale aviser, og nedgang i abonnenter på JV betyder lavere indtægt, hvilket helt naturligt burde få negative konsekvenser, så JV, lyt nu til jeres kunder!

De, som måtte ønske oplysninger om virksomheders regnskaber, skal nok selv finde disse, ligeså gælder det med hensyn til hushandler.

Svar fra chefredaktør Mads Sandemann:

Vores redaktion i Tønder bringer hver måned cirka 175 artikler, som fortæller om alle mulige aspekter af livet, som det udspiller sig i hele den vidstrakte Tønder Kommune. Fire-frem af disse artikler er baseret på oplysninger, der er i de regnskaber, som virksomhederne afleverer til myndighederne. Vi er godt klar over, at disse artikler om virksomheders regnskaber ikke fortæller den fulde historie, men de indeholder korrekte tal, som vi mener er relevant nyhedsformidling på linje med for eksempel børskurser, oplysninger om hushandler og de resultater, vi bringer fra sportskampe.

Vi er altid klar til at blive kontaktet og eventuelt bringe en historie, hvis en virksomhed mener, den har mere at fortælle, end hvad der fremgår af årsregnskabet. Det er for et frit og uafhængigt medie som vores vigtigt, at vi selv træffer beslutningerne om, hvad vi inden for rammerne af lovgivning og de presseetiske regler bringer, men vi vil meget gerne forklare, hvad vi gør og diskutere det med vores læsere. Derfor vil vi i januar holde et offentligt møde om, hvordan vi dækker livet i Tønder Kommuner, herunder selskabernes regnskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];