Annonce
Læserbrev

Offentliggørelse af regnskaber


Annonce

Læserbrev: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Tønder Håndværkerforening tager stor afstand til offentliggørelse af regnskaber i JV.

Vi er ganske udmærket klar over, at det er offentligt tilgængelige regnskaber, der fremlægges, vi er dog af den holdning, at det ikke er avisens opgave at fremlægge disse. De, som måtte have interesse i regnskaberne, ved helt sikkert, at de findes og hvor de findes.

Regnskaberne – og det er uanset, om det er med sorte eller røde tal på bundlinjen, kræver en forklaring – en forklaring, som ikke følger med i JVs fremlæggelse, hvilket lader læserne tilbage med ubrugelige tal.

Alle, der driver en virksomhed, uanset om det er en stor eller lille af slagsen, ved at det er hårdt arbejde. For små og mellemstore virksomheder skal der måske kun et fejlslagent projekt til, for at overskud vendes til underskud, hvilket jo i sig selv ikke er sjovt. At man så bagefter ”skal hænges ud i avisen” – og ja, det er sådan man som virksomhedsejer føler det – med det dårlige regnskab, gør det jo ikke sjovere. Det kan i værste fald koste i ordrebogen – og der er vi så tilbage til, at et regnskab kræver en ordentlig forklaring, som desværre ikke følger med JVs offentliggørelse.

Omvendt kan sorte tal også afføde negative reaktioner fra omverdenen, som kommentarer om, at det går nok for godt, timelønnen er for høj osv. Janteloven lever stadig, og især i de små samfund.

Vi har i længere tid ytret vores holdning omkring offentliggørelsen af regnskaber overfor JV, svaret har indtil nu været, det er offentlig tilgængelige tal, vi fremlægger, og vores læsere ønsker at læse dette. Fair nok, men hvis JV ønsker at fortsætte med offentliggørelsen af regnskaber, burde de i anstændighedens navn lave et ordentligt journalistisk arbejde og kommentere på tallene, og i de tilfælde hvor tallene ”stikker lidt af” til den ene eller anden side, bør de indhente kommentarer fra virksomhedsejeren.

JV har indtil nu ikke villet lytte til os – desværre! Dog har de nu efter et halvt års skriveri frem og tilbage, indkaldt til et møde herom i januar, hvor de vil fortælle om baggrunden for at bringe regnskaberne i håbet om at skabe klarhed og en bedre kommunikation med os i fremtiden.

Vi ved godt, at det for nogen er spændende læsning, men vi håber at JV vil lytte til deres kunder – nemlig os! Vi er kunder gange to – vi annoncerer i aviserne, ikke kun i JV, men også mediehusets små lokale aviser, og vi abonnerer på JV. Uden annoncørerne er der ingen små lokale aviser, og nedgang i abonnenter på JV betyder lavere indtægt, hvilket helt naturligt burde få negative konsekvenser, så JV, lyt nu til jeres kunder!

De, som måtte ønske oplysninger om virksomheders regnskaber, skal nok selv finde disse, ligeså gælder det med hensyn til hushandler.

Svar fra chefredaktør Mads Sandemann:

Vores redaktion i Tønder bringer hver måned cirka 175 artikler, som fortæller om alle mulige aspekter af livet, som det udspiller sig i hele den vidstrakte Tønder Kommune. Fire-frem af disse artikler er baseret på oplysninger, der er i de regnskaber, som virksomhederne afleverer til myndighederne. Vi er godt klar over, at disse artikler om virksomheders regnskaber ikke fortæller den fulde historie, men de indeholder korrekte tal, som vi mener er relevant nyhedsformidling på linje med for eksempel børskurser, oplysninger om hushandler og de resultater, vi bringer fra sportskampe.

Vi er altid klar til at blive kontaktet og eventuelt bringe en historie, hvis en virksomhed mener, den har mere at fortælle, end hvad der fremgår af årsregnskabet. Det er for et frit og uafhængigt medie som vores vigtigt, at vi selv træffer beslutningerne om, hvad vi inden for rammerne af lovgivning og de presseetiske regler bringer, men vi vil meget gerne forklare, hvad vi gør og diskutere det med vores læsere. Derfor vil vi i januar holde et offentligt møde om, hvordan vi dækker livet i Tønder Kommuner, herunder selskabernes regnskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce