Annonce
Esbjerg

Offentliggørelse: Vinder af Jernstøberiet Ribe afsløret

Borgmester Johnny Søtrup lykønskede partner arkitekt Jan Albrechtsen fra Tegnestuen Vandkunsten A/S tillykke med vinderprojektet efter offentliggørelsen på Ribe Jernstøberi.Foto: André Thorup

Torsdag eftermiddag blev vinderprojektet afsløret for det store bolig- og byudviklingsprojekt Jernstøberiet Ribe, hvor vinderen blev Tegnestuen Vandkunsten A/S med samarbejdspartnere.

Annonce

Ribe: Forhallen hos Ribe Jernstøberi var fyldt til bristepunktet, da Esbjerg Kommune, Realdania og Ribe Jernindustri havde inviteret til offentliggørelse af det store bolig- og byudviklingsprojekt, Jernstøberiet Ribe.

Forud for offentliggørelsen blev der holdt en lang række taler, inden de tre projekter blev fremvist enkeltvist uden at nogen dog kunne høre hvad der blev sagt på grund af den store mængde mennesker.

Hos dommerkomiteen var der dog ingen tvivl om, at det var Team B, der skulle udvælges som vinder, selvom konkurrencen var utrolig tæt mellem de tre deltagende arkitekthold.

- Vi har i dommerkomitéen brugt rigtigt meget tid på at finde frem til vinderen, men hele vejen igennem havde vi svært ved at finde noget at pege fingre ad i især det ene af projektforslagene. Alle tre teams er kommet med forslag, der falder godt ind i Ribes bymiljø, men et af holdene havde lige gjort det lidt bedre end de andre, sagde formand for dommerkomitéen, Johnny Søtrup, der var glad for at kunne udråbe Tegnestuen Vandkunsten A/S i samarbejde Schønherr A/S, Dansk Energimanagement & Esbensen A/S og Urban Creators ApS, som vinder, inden champagnen og kransekagen skulle fortæres på Ribe Jernstøberi.

Med på det vindende hold er iøvrigt Torben Schønherr, der er manden bag Ribes smukke Domkirkeplads.

Det vindende projekt var i konkurrence med TRANSFORM architecture + urbanism i samarbejde med TEKT Arkitekter, arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Rambøll A/S og EFFEKT Arkitekter ApS i samarbejde med Jørgen Overbys Tegnestue A/S i Gram, Alectia A/S og Colliers International Danmark A/S.

Næste trin i processen for Projekt Jernstøberiet Ribe bliver nu at lave en ny lokalplan for området.

Sådan ser det ud i miniature, det nye projekt Jernstøberiet, lavet af Tegnestuen Vandkunsten A/S i samarbejde Schønherr A/S, Dansk Energimanagement & Esbensen A/S og Urban Creators ApS. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce