Annonce
Esbjerg

Offentliggørelse: Vinder af Jernstøberiet Ribe afsløret

Borgmester Johnny Søtrup lykønskede partner arkitekt Jan Albrechtsen fra Tegnestuen Vandkunsten A/S tillykke med vinderprojektet efter offentliggørelsen på Ribe Jernstøberi.Foto: André Thorup

Torsdag eftermiddag blev vinderprojektet afsløret for det store bolig- og byudviklingsprojekt Jernstøberiet Ribe, hvor vinderen blev Tegnestuen Vandkunsten A/S med samarbejdspartnere.

Ribe: Forhallen hos Ribe Jernstøberi var fyldt til bristepunktet, da Esbjerg Kommune, Realdania og Ribe Jernindustri havde inviteret til offentliggørelse af det store bolig- og byudviklingsprojekt, Jernstøberiet Ribe.

Forud for offentliggørelsen blev der holdt en lang række taler, inden de tre projekter blev fremvist enkeltvist uden at nogen dog kunne høre hvad der blev sagt på grund af den store mængde mennesker.

Hos dommerkomiteen var der dog ingen tvivl om, at det var Team B, der skulle udvælges som vinder, selvom konkurrencen var utrolig tæt mellem de tre deltagende arkitekthold.

- Vi har i dommerkomitéen brugt rigtigt meget tid på at finde frem til vinderen, men hele vejen igennem havde vi svært ved at finde noget at pege fingre ad i især det ene af projektforslagene. Alle tre teams er kommet med forslag, der falder godt ind i Ribes bymiljø, men et af holdene havde lige gjort det lidt bedre end de andre, sagde formand for dommerkomitéen, Johnny Søtrup, der var glad for at kunne udråbe Tegnestuen Vandkunsten A/S i samarbejde Schønherr A/S, Dansk Energimanagement & Esbensen A/S og Urban Creators ApS, som vinder, inden champagnen og kransekagen skulle fortæres på Ribe Jernstøberi.

Med på det vindende hold er iøvrigt Torben Schønherr, der er manden bag Ribes smukke Domkirkeplads.

Det vindende projekt var i konkurrence med TRANSFORM architecture + urbanism i samarbejde med TEKT Arkitekter, arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Rambøll A/S og EFFEKT Arkitekter ApS i samarbejde med Jørgen Overbys Tegnestue A/S i Gram, Alectia A/S og Colliers International Danmark A/S.

Næste trin i processen for Projekt Jernstøberiet Ribe bliver nu at lave en ny lokalplan for området.

Annonce
Sådan ser det ud i miniature, det nye projekt Jernstøberiet, lavet af Tegnestuen Vandkunsten A/S i samarbejde Schønherr A/S, Dansk Energimanagement & Esbensen A/S og Urban Creators ApS. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];