Annonce
Varde

Offentligt støttet idrætscenter vil mane mistanke om konkurrenceforvridning i jorden

Formand for den erhvervsdrivende fond bag Varde Fritidscenter, Bent Ove Larsen, vil åbne fondens regnskaber for Varde Kommune. Arkivfoto: John Randeris
Fonden bag Varde Fritidscenter giver Varde Kommune fuld adgang til at gennemse samtlige regnskaber.

Varde: Spekulationer om unfair konkurrence for kommunale midler i Varde Fritidscenter har ført til, at bestyrelsen i fonden bag den kommercielle del af fritidscentret nu vil åbne sit regnskab for kommunen. - Vi er helt på det rene med, at tillid er godt, men kontrol er bedre, siger formand Bent Ove Larsen og fortsætter:

- Udfordringen i det her er, at mange af de spekulationer, der foregår, ligger meget langt væk fra fakta. Vi har inviteret Lars Nikolajsen og andre ud for at blive informeret om konstruktionen på fritidscentret, men de har takket nej. Derfor har vi besluttet, at vi vil åbne for, at Varde Kommune stiller op med sin revisor og gennemgår regnskabet.

Annonce

Informationsmøde

  • Fonden bag Varde Fritidscenter vil åbne sine regnskaber for Varde Kommune.
  • Fonden vil gerne stille sig til rådighed for at informere alle, der har en interesse i konstruktionen på Varde Fritidscenter.

Inviterer revisor ind

Bent Ove Larsen er aktiv i omkring 30 bestyrelser. Posten som bestyrelsesformand for Fonden bag Varde Fritidscenter er hans første af den slags, og det er en helt ny verden.

- Vi er underlagt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, og de stiller strenge krav til, at vi virkelig specificerer vores regnskab. Jeg har aldrig oplevet, at man skal specificere et regnskab så meget som her, det er helt ekstremt. Vi er ikke underlagt lov om offentlighed, men vi har ikke noget at skjule. Derfor vil vi invitere kommunens revisor ind.

Ikke noget at skjule

Er det frustrerende at høre på bekymringer om unfair konkurrence?

- Nej, når vi ikke har noget at skjule, er det ikke noget problem. Og så er vi jo en fond. Der er ingen af os, der selv har aktier i det her. Det, vi tjener, går tilbage til Varde Kommunes borgere, og går vi konkurs, er det bank og kreditforening, der mister penge – aldrig kommunen.

Underskud er vendt

- Fakta er jo, at for fem-seks år siden kørte fritidscentret med underskud og bad hele tiden om flere penge. Fonden blev stiftet i 2018 for at få den situation vendt, og det har vi gjort, siger Bent Ove Larsen.

Så hvem betaler for de timer, hvor hallerne står tomme?

- Kommunen lejer de timer, kommunen skal bruge, resten hører under den kommercielle drift, så tomgang er kommerciel. Det er der, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen pålægger, at vi skal skille ad, siger Bent Ove Larsen og fortsætter:

- Og det gør vi. Vi har målere, og vi fordeler efter procentandel. Det er noget af det, der bliver kontrolleret.

Taktisk godt

Hvordan forklarer du din kommentar: "taktisk godt", efter at FysioDanmark har forhandlet svømmehalsrabat til sine brugere?

- Jeg synes, det er taktisk godt, at FysioDanmark får lige vilkår med Emcare. Min mail var så til Jesper Brodersen, fritidscentrets direktør, der havde informeret mig på en sms, fordi jeg var på ferie. Men at Lars Nikolajsen fik den at se er fint nok, for der ligger ikke andet i det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce