Annonce
Esbjerg

Mand overfaldt sin kone med hammer: - Han ville slå mig ihjel

En 63-årig kvinde blev for knapt et år siden overfaldet af sin mand, der opsøgte hende i hendes sommerhus på Fanø og overfaldt hende med en hammer. Manden er tiltalt for forsøg på drab. Arkivfoto: JV
En hyggelig dag i sommerhuset ved Sønderho på Fanø udviklede sig til det værst tænkelige mareridt for en nu 63-årig kvinde. Om natten mødte hendes mand op og overfaldt hende med en hammer, og hun er ikke i tvivl om, at han var han kommet for at slå hende ihjel.

Esbjerg/ Fanø: Følelserne overmandede flere gange en 63-årig kvinde, da hun fredag i retten i Esbjerg forklarede om det uhyggelige overfald med en hammer, som hun var udsat for den 19. februar sidste år i et sommerhus ved Sønderho på Fanø.

Ti dage tidligere havde hun fortalt sin nu 73-årige mand, at hun ønskede at blive skilt, og det havde manden taget ilde op. For at give begge parter ro valgte hun at tage til sit sommerhus på Fanø.

- Det var en stor lettelse at komme til Fanø. Jeg havde en rigtig hyggelig dag, hvor jeg handlede ind, gik en tur, ordnede nogle praktiske ting og indrettede mig i huset, og klokken 23.45 gik jeg i seng. Det næste, jeg husker, er frygteligt, forklarede kvinden. Og så knækkede stemmen.

Annonce

Fikseret

Efter en pause fortalte hun, hvordan hun pludselig vågnede ved, at der sad en person ovenpå hende i sengen og med benene holdt hende fast under dynen.

- Jeg kunne ikke røre mig, eller se hvem, det var. Pludselig får jeg et slag i panden med et redskab. Jeg fattede intet, det var helt surrealistisk. Da det andet slag falder, får jeg en fornemmelse af, at det er en hammer. Hvem er du, spørger jeg, men får intet svar. Jeg tror, at det er en indbrudstyv, men da jeg mærker en handske, bliver jeg bange, så er det jo en, der vil skjule sine spor, forklarede kvinden videre.

Da overfaldsmanden rømmede sig, gik det op for hendes, at det var hendes mand.

- Han sagde, at han var kommet for at slå mig ihjel, og slagene fortsatte. Jeg gjorde det eneste, jeg kunne komme på, nemlig at skrige så højt jeg kunne to gange.

Annonce

Skrig

Skrigene påvirkede manden, der rejste sig og lukkede døren, og det gav kvinden mulighed for at kravle ned på soveværelsets gulv, hvor overfaldet og slagene fortsatte. Hun krøb ind i et hjørne, så det var sværere for manden at slå.

- På et tidspunkt begyndte jeg at tale til ham, og det fik voldsomheden af angrebet til at aftage. Da lyset blev tændt, og han så mit blodige ansigt, skiftede han karakter og faldt til ro, forklarede kvinden.

Der blev flere gange ringet 112, og kort efter ankom politi og ambulancefolk. Kvinden blev fløjet til Odense Universitetshospital, og manden blev anholdt.

Han har erkendt grov vold, men nægter forsøg på manddrab.

Der er rejst tiltale for op mod 50 slag med hammeren, men den 63-årige kvinde kunne ikke komme antallet af slag nærmere end ”mange”.

Der blev på hospitalet konstateret 30 friske læsioner, heraf 26 i hovedet.


Jeg kan ikke opfatte det på anden måde, at det var hans hensigt at smadre mit hoved med den hammer.

Fra kvindens forklaring.


- Jeg har kendt ham i 15 år, og jeg har aldrig set den side af ham. Det slog fuldstændig klik for ham. Jeg kan ikke opfatte det på anden måde, at det var hans hensigt at smadre mit hoved med den hammer, afsluttede kvinden sin detaljerede og følelsesladede forklaring.

Anklageskriftet

Den 73-årige mand er tiltalt for forsøg på manddrab ved at have slået den 63-årige kvinde med en hammer cirka 50 gange i ansigt, hoved og nakke og for at være fremkommet med trusler på livet.

Subsidiært lyder anklagen på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter samt trusler.

Den 73-årige nægter forsøg på manddrab og trusler, men har erkendt grov vold.

Senioranklager Anemarie Haahr har under sin præsentation af sagen oplyst, at hun vil påstå en straf på minimum fire års fængsel for forsøg på manddrab.

Der forventes at falde dom i sagen den 1. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce