Annonce
Kolding

Offer for omfattende graffitihærværk: Det er meningsløst

Knud Erik Juhl kom hjem fra nytårsfest klokken 2 om natten, og da han vågnede 1. januar, var der blevet malet graffiti på hans autocamper. Han har ikke selv været i stand til at fjerne graffitien på hans autocamper. Foto: Casper Vagner Christensen

Politiet har indtil videre fået syv anmeldelser om graffitihærværk i villakvartererne Apotekervænget og Frejasvej. Der er blevet malet på Knud Erik Juhls autocamper, der kalder det planlagt hærværk.

Kolding: Meningsløst. Ren hærværk. Helt uden fornuft.

Disse ord sætter Knud Erik Juhl på bølgen af graffitihærværk, der nytårsnat ramte villakvartererne Apotekervænget og Frejasvej. Hærværket omfatter både biler, campingvogne, autocampere, murværk og garager. Selv et skilt med en af sidevejenes husnumre har fået en omgang. Politiet har fået syv anmeldelser, men de forventer flere, fortalte vagtchef Flemming Lau mandag eftermiddag.

- Hvad skal jeg næsten tænke om det? Det er jo drengestreger. Det er træls, hvis jeg skal sige det på godt jysk, siger Knud Erik Juhl.

Han og konen kom hjem fra nytårsfest ved 2-tiden. På det tidspunkt var der ikke sprayet med graffiti hos hverken familien Juhl eller naboerne. Da Knud Erik Juhl vågnede nytårsmorgen, kunne han dog konstatere, at der havde været graffitimalere på spil. Ukendte gerningsmænd havde malet på bagenden af hans autocamper.

- De er gået efter de hvide biler og overflader. Det er planlagt hærværk. Det er ikke noget, de har gjort impulsivt, for de har jo været ude og skaffe spraydåserne. De er gået fra den ene ende af vejen til den anden og har taget husene et efter et. Vi har ikke set den slags hærværk i ti år, normalt er det her et stille boligområde, siger Knud Erik Juhl.

Det her er ud over det normale. Det er helt håbløst, for vi kan ikke gøre noget. Vi har selvfølgelig meldt hærværket til politiet, men hvad kan de gøre? De kan kigge på billeder og se, om de har set symbolerne før, men ellers er de jo også på bar bund

Knud Erik Juhl, offer for graffitihærværk
Også et skilt, der viser, hvilke husnumre der er på en sidevej, har fået en omgang maling. Foto: Casper Vagner Christensen
Annonce

Graffiti kan fjernes

De fleste bruger den 1. januar på at pleje tømmermænd. Knud Erik Juhl havde dog gang i forskellige former rengøringsmidler og ordentlig mængde knofedt. Alt sammen uden effekt.

- Jeg har prøvet med alt, hvad jeg kan finde. Der er bare intet, der kan fjerne det, fortæller Knud Erik Juhl.

Der er dog hjælp at hente. Hærværket på Apotekervænget og Frejasvej er gået ud over overflader, der består af henholdsvis mursten, lak og glasfiber, og ifølge rengøringsfirmaet Revidan kan spraymalingen sagtens komme af igen.

- Når der er tale om amatører-malere, er det typisk nemt at fjerne graffiti. Det er ofte kun en tynd streg og et enkelt lag maling. Der findes forskellige produkter til de forskellige overflader, der kan fjerne malingen, forklarer Niels Juhl, der har grundlagt Revidan.

Han forsikrer desuden, at graffiti på bildøre kan gå af uden at efterlade yderlig skade.

- Billakken er typisk hærdet, og der findes produkter, der kan fjerne maling uden at gøre skade på lakken, siger Niels Juhl.

Knud Erik Juhls autocamper slap med en smule maling på bagenden. Foto: Casper Vagner Christensen
Annonce

Ud over normalen

Går man en tur rundt på Apotekervænget og Frejasvej, ser man tydelige spor efter hærværket. Der er blev skrevet "godt nytår" og "fuck dig" på en campingvogn. Det samme står på en garagedør. Andre steder er der ulæselige tegn, og et skilt er malet lilla.

- Det her er ud over det normale. Det er helt håbløst, for vi kan ikke gøre noget. Vi har selvfølgelig meldt hærværket til politiet, men hvad kan de gøre? De kan kigge på billeder og se, om de har set symbolerne før, men ellers er de jo også på bar bund, siger Knud Erik Juhl, der dog kan glæde sig over, at han er en af dem, der er sluppet allerbilligst.

- Der er en campingvogn, der har fået en ordentlig omgang. Jeg regner med, vores forsikring dækker, men det er fortvivlende for dem, der ikke har en forsikring, der dækker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce