x
Annonce
Vejen

Officiel indvielse af svæveflyvernes renoveringsprojekt

Vejen Kommunes folkeoplysningsudvalg blev invteret på lidt mundgodt, da de inspicerede det nye køkken i klublokalet. Privatfoto
Siden november sidste år er der blevet arbejdet på højtryk for at forbedre klublokalerne i Kolding Flyveklub, der holder til i Gesten. Forleden blev projektet besigtiget af Vejen Kommunes folkeoplysningsudvalg, der har støttet projektet med 100.000 kroner.

Gesten: De er glade - medlemmerne i Kolding Flyveklub. De første to etaper af et større renoveringsprojekt er blevet færdige, og medlemmer kan nu nyde et dejligt nyt køkken og en ny overdækket terrasse.

- Medlemmerne er virkelig begejstrede for de nye klubfaciliteter, og folkeoplysningsudvalget gav også udtryk for tilfredshed, da vi inviterede dem ud og se projektet, fortæller Thomas Dantoft, der er formand for Kolding Flyveklub.

Mange medlemmer har givet en hånd med ombygningen, og klubben fik en stor håndsrækning af en håndfuld tømrerlærlinge fra Hansenberg i Kolding.

- Jeg hørte om en forening på Sjælland, som havde fået hjælp den vej. Så jeg ringede til skolelederen på Hansenberg, og han havde en flok, der kunne hjælpe til. De har virkelig været en stor hjælp, for det har betydet, at medlemmerne kunne overskue den resterende del af arbejdet med renoveringsprojektet, siger han.

Renoveringsprojektet består af endnu en etape, hvor der blandt andet skal installeres en ny port til værkstedet og opsættes en skillevæg.

- Den sidste etape venter vi lidt med. Vi kan først søge om flere midler i foråret 2020, forklarer Thomas Dantoft.

Annonce
En del af projektet var en overdækket terrasse i forlængelse af køkkenet. Privatfoto

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce