Annonce
Sport

Officielt: Christian Eriksen er Inter-spiller til 2024

Matteo Bazzi/Ritzau Scanpix
Efter en måneds massiv rygtestrøm kan Christian Eriksen nu kalde sig Inter-spiller.

Den danske landsholdsspiller Christian Eriksen skifter til den italienske klub Inter. Det bekræfter klubben på sin twitterprofil.

Eriksen har fået en kontrakt frem til sommeren 2024, skriver klubben på sin hjemmeside.

Ifølge italienske Sky Sport betaler Inter i omegnen af 150 millioner kroner til Tottenham for at frigive Eriksen med det samme.

Derudover skal Inter også betale solidaritetspengene på fem procent af beløbet til Eriksens tidligere klubber. Det er omkring 7,5 millioner kroner.

Endelig har de to klubber som en del af aftalen planlagt at spille en venskabskamp på et tidspunkt, hvor alle indtægterne tilfalder Tottenham, skriver Sky Sport.

Den danske landsholdsstjerne var allerede i sommer rygtet væk fra Tottenham, men trods mange klubber i spil på rygtebasis kom et skifte aldrig i stand.

Tidligt i dette transfervindue blev Inter nævnt som en seriøs bejler, og rygterne er kun taget til i styrke, frem til at danskeren mandag landede i Milano for at gennemgå lægetjek.

Flere italienske medier har lavet liveblogs om Eriksen siden mandag formiddag, og det virkede til, at det blot var et spørgsmål om timer - og det obligatoriske lægetjek - før skiftet var på plads.

Godt et døgn senere er handlen nu en realitet.

Efter seks et halvt år i Tottenham skal Eriksen med Inter forsøge at hente sine første titler siden Ajax-tiden, hvor han blandt andet vandt tre hollandske mesterskaber.

Inter ligger øjeblikkeligt nummer to i den italienske Serie A med tre point op til de forsvarende mestre fra Juventus.

Han nåede 305 kampe for London-klubben og bidrog med 69 mål og 89 målgivende afleveringer.

Eriksen stod til at have kontraktudløb til sommer, og da han ikke ønskede at forlænge aftalen, var det igangværende transfervindue Tottenhams sidste chance for at få penge for ham.

Det betød også, at hverken den tidligere manager Mauricio Pochettino, eller den nuværende manager, José Mourinho, bevilgede Eriksen den spilletid, han normalt fik.

Han var tydeligvis på vej væk, og derfor har andre fået chancen, mens danskeren mest har fået spilletid som indskifter.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på Inters hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce