Annonce
Esbjerg

Officielt: Loganair flyver på olieruten til Aberdeen

Jonathan Hinkles, administrerende direktør, oplyser, at hans selskab, Loganair, begynder flyvninger mellem Esbjerg og Aberdeen den 4. marts. Pressefoto

Indtil for få dage siden havde skotske Loganair endnu ikke en aftale med Esbjerg Lufthavn, men selskabet meddeler nu, at det starter flyvninger mellem Esbjerg og Aberdeen den 4. marts.

Esbjerg: Det skotske flyselskab Loganair starter flyvninger mellem Esbjerg og Aberdeen den 4. marts med en 49-sæders Embraer 145.

Det oplyser Loganair i pressemeddelelse.

Dermed er det nu officielt, at to luftfartsselskaber skal flyve på den såkaldte "olierute", efter at den mangeårige operatør af ruten British Midland Regional Limited, som drev forretning under varemærket FlyBmi, gik konkurs.

Danish Air Transport (DAT) har allerede meddelt, at selskabet har sin første afgang på ruten mandag den 25. februar, og på daværende tidspunkt kunne Esbjerg Lufthavn meddele, at man endnu ikke havde lavet en aftale med Loganair.

Loganair oplyser i pressemeddelelsen, at selskabet vil have daglige flyvninger på hverdage mellem Esbjerg og Aberdeen med afgang fra Danmark kl. 13.15 og ankomst 1 time og 20 minutter senere. Returflyvningen starter kl. 10.20, og passagererne lander i Esbjerg kl. 12.45.

Overtagelsen af flyruten vil forøge Loganairs tilstedeværelse i Aberdeen Lufthavn markant, hvor flyselskabet alle står for mere end 50 flyafgange om ugen.

Jonathan Hinkles, Loganairs administrerende direktør oplyser desuden, at man arbejder på at skabe jobmuligheder for piloter, kabinebesætning og teknikere, så vi kan styrke Loganair.

Startprisen mellem Aberdeen og Esbjerg begynder ved cirka 800 kroner. Alle billetter inkluderer 20 kilo indtjekket bagage, og passagerne er berettiget til deltagelse i Loganairs loyalitetsprogram, Clan Loganair, oplyser selskabet.

Der vil også være belønninger for "frequent flyers" og ekstra fleksibilitet for offshorearbejdere.

Loganair er et søsterselskab til det konkursramte FlyBmi, ejet af Airline Investments Ltd group.

Lidt mere end 10.000 passagerer benytter årligt ruten mellem Esbjerg og Aberdeen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce