Annonce
Esbjerg

Officielt: Spisestedet Kok og Kuller erklæret konkurs

Den ellers så populære fiskerestaurant Kok og Kuller lukkede pludseligt for cirka en måned siden. Nu er spisestedet helt officielt blevet erklæret konkurs i Skifteretten. PR-foto
Den ellers så populære fiskerestaurant Kok og Kuller lukkede pludseligt for cirka en måned siden. Nu er spisestedet helt officielt blevet erklæret konkurs i Skifteretten
Annonce

Esbjerg: Fiskerestauranten Kok og Kuller i Skolegade lukkede pludseligt en onsdag for cirka en måned, og indehaver Benjamin Bjerrum lod forstå, at spisestedet stod over for en forestående konkurs.

Den er nu helt officielt indtruffet, idet Skifteretten ved Retten i Esbjerg forleden afsagde konkursdekret over selskabet ApS af den 24.06.2020 (tidligere Kok og Kuller). Som kurator har Skifteretten udpeget advokat Jan Bruun Jørgensen fra advokatfirmaet Andersen Partners i Kolding.

Benjamin Bjerrum har tidligere til JydskeVestkysten oplyst, at det er Gældstyrelsen, bedre kendt som skattevæsenet, som har indsendt konkursbegæringen til Skifteretten.

Ifølge Benjamin Bjerrum havde nystartede Kok og Kuller en svær periode sidste år, og han måtte lave en aftale med Gældstyrelsen om tilbagebetaling af et beløb i størrelsesorden 250.000 kroner i løbet af 2020. Men som Benjamin Bjerrum tidligere har oplyst, var Kok og Kuller ikke kommet i gang med af afdrage på skattegælden, da Gældstyrelsen under corona-nedlukningen præsenterede fiskerestauranten for en kort betalingsfrist.


Skifteretten ved Retten i Esbjerg forleden afsagde konkursdekret over selskabet ApS af den 24.06.2020 (tidligere Kok og Kuller).

Fra artiklen


Benjamin Bjerrum havde han gerne set, at Gældsstyrelsen havde udvist mere forståelse og rettidig omhu for virksomhedens situation, og Kok og Kuller opgav at jagte en långiver, blandt andet fordi corona gjorde fremtidsudsigterne usikre, men corona-situationen var ikke den direkte årsag til konkursen.

Annonce

Ikke coronas skyld

En rundringning, som Jyllands-Posten har foretaget, viser også, at selvom en kvart million danskere har været hjemsendt og restauranter, biografer og storcentre har været tvangslukket, er coronakrisen næsten usynlig i de konkursboer, der siden marts og frem til midten af juni er blevet behandlet i landets skifteretter.

- Langt hovedparten af de nye konkurssager, som vi kender til, har at gøre med årsager, som på ingen måde kan tilskrives covid-19. Det er der forskellige grunde til. Men generelt kan man sige, at der er brancher, som ikke har været berørt af corona-problematikken. Det gælder bl.a. klassiske håndværksvirksomheder,« forklarer advokat Andreas Kærsgaard Mylin, leder for Accuras afdeling for rekonstruktion og insolvens, til Jyllands Posten.

Med Kok og Kullers konkurs har syv ansatte mistet deres job. Spisestedet nåede at eksistere i cirka to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce