Annonce
Esbjerg

Offshore-koncern i Esbjerg sender flere ansatte hjem uden løn

Situationen omkring coronavirus tvinger NorSea Danmark med hovedsæde på Esbjerg Havn til at sende ti mand hjem uden løn. Arkivfot: PR
10 kolleger fra NorSea Danmarks offshore-afdeling er hjemsendt uden løn.

Esbjerg: Onsdag eftermiddag hjemsendte offshorekoncernen NorSea Danmark, tidligere Danbor, 10 kolleger midlertidigt uden løn som følge af den markante nedgang i aktiviteterne i kølvandet på Covid-19-epidemien.

Det meddeler NorSea Danmark i en pressemeddelelse.

- Det er en ulykkelig situation for de pågældende kolleger, som uforskyldt står uden arbejde, siger administrerende direktør Jesper Høj-Hansen:

- Vi har fulgt udviklingen nøje, ikke mindst indsatserne for at kompensere de virksomheder, som kommer under pres. Vi har oplevet en stor velvilje fra medarbejdere til at afholde ferie og feriefridage for at hjælpe virksomheden, og vi har trukket beslutningen så langt, som vi kunne. Men nu er vi tvunget til at træffe en trist beslutning af hensyn til de øvrige kolleger og NorSea Danmark, siger han.

Annonce

Videre til regeringen

NorSea Danmark falder ifølge pressemeddelelsen som en mellemstor virksomhed uden for den aktuelle lønkompensationsordning, hvor man kan få statsstøtte til lønnen, hvis man står for at skulle nedmande med 50 personer eller flere, eller hvis 30 procent af medarbejderstaben må opsiges.

- Så vidt er vi heldigvis ikke, men det ændrer ikke på det ulykkelige i, at vi må sende gode kolleger hjem. Vi har været i god dialog med DI, som er lydhør for den konkrete problemstilling, NorSea og andre virksomheder står i, og som nu bringer den udfordring videre til regeringen, siger Jesper Høj-Hansen.

Han understreger, at NorSea, som er ved at færdiggøre et nyt tidssvarende domicil på Esbjerg Havn, House of Innovation med også plads til andre virksomheder, fuldt og helt bakker op om indsatsen for at bekæmpe og inddæmme Covid 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce