Annonce
Udland

Ofre for oversvømmelser vender gradvist tilbage

Et ødelagt hus i byen Schuld i Rheinland-Pfalz. - På få minutter kom der en flodbølge ind i huset, siger bager Cornelia Schloesser om de ødelæggende oversvømmelser i Schuld, hvor hendes families forretningsbygning blev tilintetgjort. Foto: Christof Stache/Ritzau Scanpix
- På få minutter kom der en flodbølge ind i huset og ødelagde alt, siger Cornelia Schloesser fra byen Schuld.

I Tysklands værste ramte regioner i Nordrhein-Wetfalen og Rheinland-Pfalz er indbyggere, som måtte flygte fra de ekstreme oversvømmelser, gradvist begyndt at vende hjem for at tage bestik af ødelæggelserne.

- På få minutter kom der en flodbølge ind i huset, siger bager Cornelia Schloesser om de ødelæggende oversvømmelser i byen Schuld i Rheinland-Pfalz. Her er hendes families forretningsbygning, som var over 100 år gammel, blevet tilintetgjort.

- Alt har været et mareridt i de seneste 48 timer. Vi går rundt i cirkler, fordi der ikke er noget, vi kan gøre, siger hun og ser på bunkerne af forvredet metal, glasskår og murbrokker på det sted, hvor facaden til hendes butik stod før.

Annonce

I nogle områder, hvor vandmasserne tillader det, er redningsmandskab, soldater og frivillige i gang med at rydde op i gaderne. De er fyldt med murbrokker, bygningsdele og ødelagt inventar.

- Det er en enormt opgave at rydde op, siger Tim Kurzbach, der er borgmester i Solingen i den sydlige del af Ruhrdistriktet.

Myndighederne har endnu ikke et klart billede af katastrofens omfang.

De mange omfattende ødelæggelser medfører, at selv en del huse, der ellers fremstår som forholdsvis uskadte, må rives ned.

Ødelagte kommunikationsforbindelser vanskeliggør arbejdet, ligesom inspektion af bygninger, der måske må rives ned. Mange mennesker er at ind på at få el, gas og telefonforbindelser til at virke igen.

Der er også mangel på rent drikkevand i dele af de ramte områder.

Flere steder er folk er blevet reddet af redningsbåde eller fløjet i sikkerhed i helikoptere, efter at de i har klynget sig til et tag i lang tid.

- Vi er nødt til at gå ud fra, at antallet af omkomme vil stige, siger Carolin Weitzel, borgmester i Erftstadt i Nordrhein-Westfalen, som blev ramt af et ødelæggende jordskred udløst af oversvømmelser.

/ritzau/AFP

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Debat

Midt i en ferietid: Tyske køtilbud - på godt og ondt

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce