Annonce
Tønder

Og vinderen af iværksætterprisen 2020 er... Legeskum

Legeskum ejet af Anita Kræmer og Lars Detleffsen fik onsdag beskeden om, at de var vinderne af årets iværksætter 2020 i Tønder Kommune. Parret har ejet Legeskum.dk siden januar 2019. På hjemmesiden sælges legeredskaber i skum indpakket i op til 35 forskellige farver. Foto: Martin Franciere
Vinderen af Iværksætterprisen 2020 er virksomheden Legeskum, der drives af parret Anita Kræmer og Lars Detleffsen. De får prisen, fordi de har udvist bemærkelsesværdigt engagement, initiativ og er med til at fremme iværksætterkulturen i kommunen, lyder det fra Tønder Erhvervsråds medlemmer.
Annonce

Østerby: - Der er ingen tvivl om, at de har gjort det rigtig godt, og har fortjent at vinde Iværksætterprisen 2020.

Sådan lyder det fra Jesper Monsrud, iværksættervejleder og -konsulent i Tønder Erhvervsråd om årets vindere af iværksætterprisen 2020.

Vinderne er Anita Kræmer og Lars Detleffsen, der driver virksomheden Legeskum, der ligger i Østerby. De overtog Legeskum tilbage i marts 2018, og med virkning fra 1. januar 2019 har parret ejet 100 procent af firmaet, der sælger bløde legeredskaber til børn op til otte-ti år.

Anita Kræmer og Lars Detleffsen fra Østerby var meget rørte over at vinde prisen og titlen som årets iværksættere 2020 for deres virksomhed Legeskum. Foto: Tønder Kommune

Og der var ingen tvivl om, at ægteparret var stolte og rørte over at modtage prisen.

- At modtage den her pris er jo en kæmpe anerkendelse og et skulderklap for de resultater, som vi har skabt sammen. Det varmer rigtig meget. Især når vi dagligt bruger rigtig mange timer – weekendtimer, aftentimer og familietimer - på Legeskum. Det giver blod på tanden og fornyet energi til at fortsætte, lyder det fra en rørt Anita Kræmer en pressemeddelelse.

Online-salget og det hurtigt voksende kendskab til produkterne og brandet har haft afgørende betydning for virksomheden. Med en fordobling af salget i marts måned i år har parret særligt mærket, at tumlemøblerne er populære, og fremtiden bringer derfor en udvidelse med sig.

Legeskummet fås i mange forskellige farver og former - som en gyngebanan, rutsjebane, trapper, vippedyr, firkanter, trekanter og runde former - alt sammen pakket ind i op til 30-35 farver. Foto: Martin Franciere

- Vi skal udvide lidt både kapacitetsmæssigt i forhold til lager og vores produktsortiment, men også i forhold til det antal hænder, vi har. De timer, som vi lægger i det og har gjort de sidste år, gør, at vi ikke kan klare det selv mere, siger Lars Detleffsen i pressemeddelelsen.

Lars Detleffsen er fjerde generation på gården i Østerby, hvor han driver de 100 hektar som økologisk jordbrug. Anita Kræmer passer et deltidsarbejde i administrationen på Tønder Forsyning, og ved siden af er parret forældre til fire børn i alderen et til ti år, så der er nok at se til med virksomheden ved siden af.

Annonce

Fortjent sejr

Legeskum var oppe imod de stærke kandidater fra Maskeshop i Bredebro og Zebotek i Øster Gammelby.

Men det blev altså Legeskum der fortjent løb med sejren.


At modtage den her pris er jo en kæmpe anerkendelse og et skulderklap for de resultater, som vi har skabt sammen. Det varmer rigtig meget. Især når vi dagligt bruger rigtig mange timer – weekendtimer, aftentimer og familietimer - på Legeskum.

Anita Kræmer, vinder af Iværksætterprisen 2020


- Der er ingen tvivl om, at de har gjort det rigtig godt og har fortjent at vinde Iværksætterprisen 20. Vi har fulgt dem lige siden, de startede og til der, hvor de er i dag. Det er en rigtig flot rejse, som de har været og stadig er på, siger Jesper Monsrud efter overrækkelsen af prisen.

Foruden titlen som årets iværksætter 2020 får vinderen 5000 kroner, et diplom og en vandrepokal.

På ejendommen i Østerby, hvor Lars Detleffsen er 4. generation, har parret fyldt den gamle maskinhal med papkasser fyldt med legeskums-artikler. Parret har cirka 70 varenumre, der hver fås i et væld af farver og farvekombinationer. Den billigste Legeskum koster 200 kroner - det dyreste er et sæt med rutsjebane, som koster 7500 kroner. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den gode fortælling

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce