Annonce
Tønder

Og vinderen er....:  Årets initiativpris uddelt

Gruppen bag Marsk Camp A/S, der vinder Initiativprisen 2020, er her fotograferet ved  1:10 modellen af de udkigstårn, der er udpeget til at blive vartegn for området. På billedet ses fra venstre  Jørgen Hansen, Jonas Olesen, Holger Lassen (med pokalen), Lars Gad, Per Nielsen, Mads Vejrup og Merry Riis. Forhindret var: Brian Riis, Pia Gad, Hans Henrik Pørksen, Dan Hamann og Hans Erik Nielsen. Foto: Tønder Erhvervsråd
Marsk Camp A/S hædret med Tønder Erhvervsråds initiativpris, der netop er uddelt for anden gang. Begrundelsen er modet til at tænke og satse stort. - Der er fokus på initiativet fremfor et eventuelt afkast, lyder det fra formanden for Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelvist.
Annonce

SKÆRBÆK: - Vi er da stolte over, at andre synes, at det initiativ vi har taget omkring Oldtidsparken er godt.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra automobilforhandler Jørgen Hansen, Skærbæk, efter at det mandag formiddag kom frem, at gruppen bag Marsk Camp A/S i Skærbæk løber med Tønder Erhvervsråds initaitivpris.


Marsk Camp og investorerne bag har lagt vægt på at skabe oplevelsesbaserede faciliteter for alle – både turister og borgere. Projektet har trods udfordringer fastholdt det gode initiativ, som vurderes at være særdeles innovativt og kreativt.

Bo Kjelkvist, formand for Tønder Erhvervsråd


Prisen går til de ni lokale investorer, der står bag etableringen af en autocamperplads samt et udkigstårn på Hjemsted Banke lige syd for Skærbæk. Fælles for alle investorer er, at de alle bor i postnummer 6780 Skærbæk.

Annonce

Innovativt og kreativt

- Marsk Camp og investorerne bag har lagt vægt på at skabe oplevelsesbaserede faciliteter for alle – både turister og borgere. Projektet har trods udfordringer fastholdt det gode initiativ, som vurderes at være særdeles innovativt og kreativt. Der er fokus på initiativet fremfor et eventuelt afkast, og jeg er sikker på, at initiativet vil give mærkbar merværdi for egnen. Dette mod, store satsning og gode initiativ vil Tønder Erhvervsråd gerne anerkende ved at udnævne Marsk Camp som vinder af Initiativprisen ’20, lyder det fra formand i Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelkvist i en pressemeddelelse.

Det er først anden gang, at erhvervsrådets bestyrelse uddeler initiativprisen. Første modtager af prisen var sidste år Kirsten og Lars Svensen, der blev hædret for deres ombygning og modernisering af Hostrups Hotel i Tønder.

Initiativprisen

Initiativprisen gives til en virksomhed, organisation eller enkeltperson, som i det forgangne år har skabt et ekstraordinært initiativ, som forventeligt vil medføre en positiv udvikling for Tønder Kommune og/eller branding af Tønder Kommune. 

Prisens formål er at sætte fokus på de virksomheder, som har gjort en ekstraordinær indsats, dels i egen virksomhed og dels for lokalområdet.

Foruden titlen og hæderen følger en pengepræmie på 5.000 kr. sponseret af Tønder Erhvervsråds bestyrelsesmedlemmer, et diplom samt en vandrepokal.

Arbejdet med af forvandle den tidligere oldtidspark "Danernes verden" til en autocamperplads gik i gang i foråret.

Annonce

Respons fra USA

Senest tiltrak projektet sig national og international bevågenhed, da det kom frem, at Marsk Camp var lykkedes med at få et samarbejde med den verdenskendte arkitektstue, BIG, med arkitekt Bjarke Ingels i spidsen. Arkitektstuen er skaberne bag tegningerne af det 25 meter høje udkigstårn, der hos BIG går under arbejdstitlen "Marsk Watch Tower".

Direktør for Schack Trapper i Øster Gasse, Carsten Vang, ser frem til at opføre marsktårnet, der skal være varetegn for området. Modellen 1:10 er 2,5 meter høj. Det færdige tårn på 25 meter forventes at stå klar i april/maj. Foto: André Thorup

- Via Destination Sønderjylland er der sendt en pressemeddelelse ud om tårnet, og der er kommet reaktioner fra hele landet, Tyskland og USA. Vi har endda fået de første forespørgsler fra busselskaber, der vil lægge vejen forbi, siger Jørgen Hansen, der er talsmand for de ni lokale investorer til JydskeVestkysten.

De opererede i begyndelsen med et budget på 12 millioner kroner. I takt med at projektet er vokset, løber den samlede investering nu op i omkring 24 millioner kroner.

-  Jeg vil gerne være med til at udvikle et sted af høj kvalitet. Et sted, som jeg selv har lyst til at besøge, siger landmand Hans Henrik Pørksen, der er en af de ni investorer.

Annonce

På rundtur

Ud over hæderen følger med initiativprisen også et diplom, en vandrepokal og 5000 kroner. Hvad sidstnævnte skal bruges til, står endnu hen i det uvisse.

- Beløbet batter ikke meget i selve projektet. Normalt giver man jo pengepræmier til sine ansatte. Men dem har vi ikke nogen af endnu. Så vi må lige drøfte på næste møde, hvad vi gør, siger Jørgen Hansen.

På samme møde skal investorerne også drøfte, hvad der skal ske med vandrepokalen. Elektriker Jonas Olesen, der er en af de ni investorer, er ikke i tvivl: pokalen skal netop vandre.

- Den skal på rundtur hos os alle, siger han.

De ni prismodtagere

De ni lokale investorer i selskabet Marsk Camp A/S, der alle bor under postnummeret 6780, og som altså nu har modtaget Tønder Erhvervsråds initiativpris, er ud over automobilforhandler Jørgen Hansen, Skærbæk, følgende:

gårdejer Hans H. Pørksen, Mjolden

maskinstationsejer Lars T. Gad, Frifelt

tømrermester Holger Lassen, Skærbæk

el-installatør Jonas B. Olesen, Skærbæk

Mary og Brian Riis, Skærbæk Møbler, Skærbæk

Dan Hamann, Brøns Maskinstation

entreprenør Mads Vejrup, Frifelt

murermestre Per og Hans Erik Nielsen, Døstrup

-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Hovmod står for fald

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce