Annonce
Tønder

Og vinderne er: Fire priser uddelt i Tønder

Hans Sjursen (i midten) og Pernille Lundgaard fra Brinksgaard i Rørkær løb med erhvervsprisen. den blev overrakt af direktør for Sparekassen Bredebro, Kent R. Nielsen. Ud over æren og et diplom består prisen også af et kontant beløb. Det skal ikke snoldes væk, men vil blive brugt til den videre udvikling af livstilsbutikken og de eventer, som Brinksgaard står for, sagde Hans Sjursen efter prisoverrækkelsen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Med et stort award-show hyldede Tønder Kommune tirsdag aften personer og virksomheder, der har gjort en forskel. Den eftertragtede Erhvervspris 2018 gik til livsstilsbutikken og cafeen Brinksgaard, mens kommunens iværkersætterpris, der blev uddelt for første gang, gik til sodavandvirksomheden Macarn i Skærbæk.

TØNDER: 1000 tak - 1000 tak - 1000 tak.

Ingen har formentlig talt helt præcist, hvor mange gange, der blev sagt 1000 tak på Ecco Centret i Tønder tirsdag aften. Men det var mange gange. Der blev sat 1000 tak for indsatsen, der blev sagt 1000 tak for nomineringer, og til sidst blev der sagt 1000 gange tak med både glade smil og enkelte glædestårer fra vinderne af årets erhvervspriser i Tønder Kommune. Dem var der for første gang hele fire af, da Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd afviklede et stort anlagt awardshow. Her deltog knap 200 erhvervsfolk og nominerede prismodtagere.

Aftenens hovedpris, "Erhvervsprisen 2018", gik til livsstilsbutikken med café, Brinksgaard i Rørkær, som Pernille Lundgaard og Hans Sjursen står bag. Parret har med innovative ideer samt masser af energi og engagement skabt en virksomhed, der er kendt langt ud over Tønders grænser.

- Vi har ikke gjort det for at at stå her i aften, men fordi vi kan li' at gøre det, vi gør, sagde Hans Sjursen i sin takketale. Hustruen Pernille havde umiddelbart inden kun stemmebånd til at sige "1000 tak - vi er meget overvældede". Derefter tog glædestårerne over.

Vi har ikke gjort det, for at at stå her i aften, men fordi vi kan li' at gøre det, vi gør.

Hans Sjursen, Brinksgaard, Rørkær, vinder af Erhvervsprisen 2018

Erhvervsprisen

Aftenens Award-show var 4. gang, at Tønder Kommunens erhvervspris blev uddelt. Tidligere modtagere var:2015: Kjelkvist - rådgivende entreprenør, Tønder

2016: Brøns Maskinforretning, Brøns

2017: OKholm Lighting, Tønder

Erhvervsprisen består af en pengepræmie på 10.000 kroner, et diplom og en vandrepokal.

Tønder Kommunes første iværksætterpris gik til Jan og Camilla Kruse Hansen, der startede sodavands-virksomheden Marcan i Skærbæk for tre år siden. Det glade vindende par ses i midten, til venstre er det Marcel Rodrigues, der sammen med Steffen Snitgaard står bag Restaurant Ros, Tønder, der ligeledes var nomineret til prisen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

De nominerede

Erhvervsprisen overrækkes til en virksomhed eller person fra det lokale erhvervsliv i Tønder Kommune, der har udmærket sig særligt i året der er gået, og som aktivt bidrager til skabelsen af vækst, visioner og innovation.

- Erhvervsprisen er medlemmernes pris, sagde formanden for Tønder Erhvervsråd, Henning Nielsen, i sin præsentation af de tre nominerede, der ud over Brinksgård betod af Laursen Grafisk, Tønder, og Jørgen Hansen Biler, Skærbæk.

Fælles for alle tre er, ifølge Henning Nielsen, at de tør at lægge overliggeren højt.

- Med erhvervsprisen sætter vi fokus på de virksomheder, der både har markeret sig og bidrager positivt til vækst i det lokale erhvervsliv. Vi vil give et skulderklap til de virksomheder og ildsjæle, der har vækst på dagsorden og sætter overliggeren højt, lød det i oplægget til aftenens awardshow fra Lene Grønning, erhvervs - og udviklingsdirektør i Vækstråd Tønder.

Annonce

De nye priser

Ud over erhvervsprisen uddeltes tirsdag aften også Tønder Kommunes sociale virksomhedspris, Iværksætterprisen 2018 samt Ungeprisen 2018. De to sidstnævnte var nyskabelser.

Iværksætterprisen gik til de økologiske sodavandsproducenter Jan og Camilla Kruse Hansen, Skærbæk, der står bag virksomheden Macarn i Skærbæk.

- For tre år siden startede vi med et blankt stykke papir, nu leverer vi til Michelin-restauranter, musikfestivaller og til Brinksgaard. 1000 tak til alle der har stemt på os, og 1000 tak til alle der har købt vores sodavand. Vi er meget glade, sagde Jan Hansen i sin takketale.

Ud over Macarn var også Tønder-restauranten Ros samt virksomheden Siebert Beton- og Belægning ved Jesper Siebert blev nomineret som finalister blandt de instillede kandidater.

- I er rollemodeller alle tre, sagde direktør Lars Brøndum Petersen fra Retap, Agerskov, forud for overrækkelsen.

Iværkersætterprisen består ud over en pengepræmier på 5000 kroner af et diplom og en vandrepokal. Første navn på denne bliver altså Macarn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce