Annonce
Billund

Også de voksne elsker klubmiljøet på den gamle gård: - Jeg føler, det er mit hjem. Det er derfor, jeg aldrig har forladt det

Henriette Hyrup Noer, Louise Sehested og Lukas Nørbygaard står ved en af de to hytter tæt på selve Gaarden. Den ene er til drengene, og den anden er til pigerne. Foto: Benny Baagø
Lukas Nørbygaard, Louise Sehested og Henriette Hyrup Noer taler begejstret om faciliteterne og børnene på Gaarden i Billund. De tre medarbejdere hjælper og guider også børn med handicap og diagnoser og modtog derfor handicapprisen på vegne af klubben på den gamle gård.

Billund: Da Lukas Nørbygaard var barn, spillede han computer med vennerne på Gaarden. Det gamle computerrum er i dag blevet til en biograf, men den nu 26-årige Lukas Nørbygaard er her stadig - nu som klubassistent.

- Jeg føler, det er mit hjem. Det er derfor, jeg aldrig har forladt det, siger han.

Da han blev færdig på handelsgymnasiet, fik han job på Gaarden, mens han havde et sabbatår. Men det ene sabbatår er blevet til fem, og han har stadig ikke lyst til at forlade stedet, han kendte så godt allerede som barn.

Annonce

Dengang var han også vild med at spille fodbold, og i dag er han ansvarlig for aktiviteterne i hallen. Så basalt set bevæger han sig de samme steder på Gaarden, som han gjorde som barn. Lige nu regner han med, at han skal arbejde med børn resten af livet.

Ernæringsassistenten, der elsker børn

Louise Sehested er fra Vejle, så hun har ikke barndomskendskabet til Gaarden. Til gengæld er hun allerede en erfaren medarbejder. Selvom hun kun er 30 år, har hun været på Gaarden i 10 år.

Hun er uddannet ernæringsassistent fra Billunds plejecenter og hørte om Gaarden. Et perfekt sted, da hun også havde overvejet at blive pædagog.

Hun fortæller om stoltheden, når hun ser børn, der for nogle år tilbage havde det svært, som hun nu møder, hvor de har fritidsjob og er på vej i uddannelse.

- Man bliver bare glad af det, siger hun.

Kombinationen af at være i køkken og at have med børn at gøre er det perfekte for hende.

Annonce

Plads til alle

28-årige Henriette Hyrup Noer har en helt tredje baggrund. Hun er uddannet socialpædagog og har arbejdet i specialområdet, altså med børn med forskellige udfordringer.

Hun har lært Gaarden at kende gennem Klara Lyskjær Noer, der er leder af klubben, som ligger på en nedlagt gård, der i dag ligger inde i Billund by. Det fik hun lyst til at blive en del af.

Henriette Hyrup Noer og Lukas Nørbygaard i "frisørsalonen". Foto: Benny Baagø

Hun arbejder stadig med børn med diagnoser og handicap, men hun synes, det er rart at arbejde et sted, hvor alle børn er en del af det samme fællesskab.

- Det giver noget, at der er plads til alle, og de kan spejle sig i hinanden.

Annonce

Handicapprisen

Tidligere på måneden modtog Lukas, Louise og Henriette handicapprisen på vegne af Gaarden. Og de har alle en rolle i forhold til børn med fysiske og psykiske handicap.

Lukas Nørbygaard henter nogle af de børn, der ikke selv kan gå hen til Gaarden, i en minibus hver dag. Og så er han ofte på Høloftet, der selvfølgelig har navn efter funktionen, dengang stedet var en rigtig gård. På Høloftet er et lille rum med nogle brætspil og en PlayStation.

- Det er et sted, hvor børn, der ikke kan klare for meget støj, kan komme ind og få noget ro, et stillerum, forklarer han.

For at behandle alle lige, skal vi behandle dem forskelligt.

Henriette Hyrup Noer

Louise Sehested har en aftale med nogle af børnene om, at de må komme ind i køkkenet og hjælpe, hvis de har haft en dårlig dag. Så kan hun samtidig få en snak med dem. Også børn med fysiske handicap kan hjælpe i køkkenet.

Annonce

Åbenhed

Enkelte børn får noget af deres undervisning på Gaarden i skoletiden, hvis de har brug for at have skoletimer i helt små grupper. Her kan Louise Sehested også være en del af undervisningen. Der er både dansk og matematik i at læse en opskrift og gange op, så man får de rigtige mængder.

De tre medarbejdere

  1. Louise Sehested er 30 år, bor i Vejle, er uddannet ernæringsassistent, kæreste med Morten og mor til Anker. Hun har arbejdet på Gaarden i ti år.
  2. Lukas Nørbygaard er 26 år. Han bor i Billund og har arbejdet på Gaarden i fem år.
  3. Henriette Hyrup Noer er 28 år, bor i Vejle, er gift med Mikkel, der er søn af Klar Lyskjær Noer. De har ingen børn. Hun har arbejdet på Gaarden i to-tre år.

Alle tre går meget op i at være åbne over for børnene om, at der er nogle børn, der har brug for mere ro eller mere hjælp end andre, fordi de vil skabe en kultur, hvor det er naturligt, at også børnene tænker på hinanden og hjælper hinanden. Det er også deres opfattelse, at det virker, og at børnene er hensynsfulde og har forståelse for hinanden.

Gennem hele interviewet fortæller de tre om, hvor gode børnene er til at hjælpe hinanden, om hvor kreative de er, hvor gode de er ved dyr, og hvordan de kan lære de voksne om Tik Tok - et socialt netværk - og spil.

De tre er ikke bare vilde med Gaarden. De er også vilde med Gaardens børn.

Annonce
Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce