Annonce
Tønder

Okholm Lighting vandt erhvervsprisen

Peter Okholm havde forberedt en kort tale. - Med tre nominerede var der jo 33 procent mulighed for at vinde, lød det fra lederen af Okholm Lighting, der vandt erhversprisen onsdag aften. Foto: Søren Gylling

Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd var onsdag aften vært ved et awardshow hvor både den sociale virksomhedspris og Ervervsprisen 2017 blev uddelt.

Tønder: Allerede kl. 17 var de mange repræsentanter for erhvervslivet i Tønder Kommune samlet i Eccocenteret, hvor de var inviteret til netværk, bespisning og et spændende oplæg, forud for udnævnelserne.

De tre nominerede virksomheder til erhvervsprisen blev præsenteret ved showet og efterfølgende var det erhvervsmedlemmerne der stemte om vinderen.

Ifølge Henning Nielsen, der overrakte prisen på vegne af erhvervsrådet, måtte der fintælling til, før Okholm Lighting kunne udnævnes til årets virksomhed i Tønder.

Annonce

Tre virksomheder var nomineret i år

Feltet forud for uddelingen bestod af:


  • PTI Europa A/S, Anneli og Jürgen Lorenzen
  • Andels-Kartoffelmelsfabrikken Sønderjylland (AKS)
  • Okholm Lighting A/S, Peter Okholm
Erhvervsprisen blev uddelt efter lakridskongen Johan Bülows oplæg. Foto: Søren Gylling

Tak til medarbejderne

Peter Okholm, der er indehaver af Okholm Lighting A/S, trådte op på scenen og takkede for titlen. En særlig tak sendte han til medarbejderne.

- Det er en påskønnelse, jeg er stolt og beæret over, særligt fordi det er ligesindede, altså andre virksomheder, der har stemt på os. Og så vil jeg sende en særlig tak til medarbejderne, for det er jeres indsats der gør, at vi kan løse de mange forskellige belysningsopgaver. Tak, lød det fra Peter Okholm.

I det kommende år kan Okholm Lighting A/S ikke kun pynte sig med den flotte titel, men også bruge den pengepræmie på 10.000 kroner, der fulgte med prisen. Prisen er sponsoreret af Sydbank. Ud over titel og pengepræmie fulgte også et diplom, samt en vandrepokal med virksomhedens navn.

Lakridskongen inspirerede

Forud for overrækkelsen havde gæsterne haft mulighed for at netværke på kryds og tværs og så mødte de landets ukronede lakridskonge, Johan Bülow. Johan Bülow er prisvindende iværksætter og han fortalte om sit iværksættereventyr og det hårde arbejde, der ligger forud for succesen.

Bülow grundlagde, sammen med kæresten, i 2007 i Svaneke på Bornholm, virksomheden Lakrids by Johan Bülow, som 60-doblede sin omsætning fra 2008 til 2011 og i dag er kendt i store dele af verden for et usædvaligt sortiment af lakridsspecialiteter.

Bülow opfordrede erhvervslivet til at bakke op om unge, der har lyst til at være iværksættere, for det er som ung, man har mod, mulighed og gåpåmod.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Sydjylland

Små handelsskoler risikerer at miste udkantstilskud: Nu står flere til at gå i minus

Annonce