Annonce
Varde

Oksbøl Ride- og Køreklub har fået støtte til indkøb af en voltige-gjord

Voltigegjorden er et særligt seletøj med store håndtag, der muliggør den særlige disciplin voltige på hesteryg. En række akrobatiske øvelser udført på ryggen af en hest i trav eller gallop. Foto: Oksbøl Ride- og Køreklub

Oksbøl: Med en check fra DGI/DIF på 12.000 kroner har Oksbøl Ride- og Køreklub været på indkøb i en specialforretning for hesteudstyr. Her har man indkøbt en såkaldt voltrigegjord, der skal afløse den næsten 40 år gamle gjord, man hidtil har anvendt i klubben. Voltrigegjorden er et særligt seletøj, der med forskellige håndtag gør det muligt for de atletiske ryttere at dyrke voltige-sporten. En sport der kræver, at rytteren foretager forskellige akrobatiske øvelser på og ned fra hesten. Det stiller store krav til både rytter og hest, og det kræver en specialsele.

Samme sele kan i øvrigt anvendes i andre sammenhænge. Således kan Oksbøl Ride- og Køreklub også hjælpe usikre eller handicappede ryttere til en mere tryg oplevelse på hesten. Det er ganske enkelt lettere at holde balancen og kontrollere hesten med hjælp fra gjorden.

Næstformand i Oksbøl Ride- og Køreklub, Birgit Lindberg, glæder sig da også over den nye gjord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce