Annonce
Varde

Oksbøl Ride- og Køreklub har fået støtte til indkøb af en voltige-gjord

Voltigegjorden er et særligt seletøj med store håndtag, der muliggør den særlige disciplin voltige på hesteryg. En række akrobatiske øvelser udført på ryggen af en hest i trav eller gallop. Foto: Oksbøl Ride- og Køreklub

Oksbøl: Med en check fra DGI/DIF på 12.000 kroner har Oksbøl Ride- og Køreklub været på indkøb i en specialforretning for hesteudstyr. Her har man indkøbt en såkaldt voltrigegjord, der skal afløse den næsten 40 år gamle gjord, man hidtil har anvendt i klubben. Voltrigegjorden er et særligt seletøj, der med forskellige håndtag gør det muligt for de atletiske ryttere at dyrke voltige-sporten. En sport der kræver, at rytteren foretager forskellige akrobatiske øvelser på og ned fra hesten. Det stiller store krav til både rytter og hest, og det kræver en specialsele.

Samme sele kan i øvrigt anvendes i andre sammenhænge. Således kan Oksbøl Ride- og Køreklub også hjælpe usikre eller handicappede ryttere til en mere tryg oplevelse på hesten. Det er ganske enkelt lettere at holde balancen og kontrollere hesten med hjælp fra gjorden.

Næstformand i Oksbøl Ride- og Køreklub, Birgit Lindberg, glæder sig da også over den nye gjord.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce