Annonce
Kolding

Oktoberfesten er død: Tyrolerfest står klar til at tage over

Tyrolerfest Kolding i Parkhallen bliver med grøn som temafarve, for det er Finn Slemmings favoritfarve. Foto: Louise Lauritsen
Der er plads til 600 glade gæster, når Tyrolerfest Kolding inviterer til fællessang i Parkhallen.

Kolding: Den traditionsrige oktoberfest i Kolding, som de seneste år har levet et omskifteligt liv med festplads på både havnen og ved Kolding Stadion, kommer ikke op at stå i år. Men det betyder ikke, at festglade folk nu må lade lederhosen og dirndl ligge i skabet, for som alternativ er der opstået en Tyrolerfest Kolding, som foregår i Parkhallen lørdag 28. september.

Det er Finn Slemming, som har stablet den nye fest på benene. Han driver et festudlejningsfirma og har mange års erfaring med at lave forskellige fester.

- Jeg undersøgte muligheden for at købe oktoberfesten, så jeg kunne fortsætte den, men jeg har i stedet besluttet at starte helt forfra med et nyt navn, forklarer Finn Slemming, som også har droppet at rejse et stort telt til at huse festen.

I stedet har han booket Parkhallen, hvor der bliver plads til 600 festglade gæster.

Annonce

Vi holder konceptet og stilen med masser af fest og fællessang, hvor vi skal op at stå på bænkene og synge med og skåle.

Finn Slemming, festarrangør

En ny tradition

Tyrolerfesten byder på både tyrolermusik med bandet NonStop og en DJ, der serveres buffet og forskellige øl og drinks i baren.

- Vi holder konceptet og stilen med masser af fest og fællessang, hvor vi skal op at stå på bænkene og synge med og skåle. Så på den måde er det grundlæggende samme konceptet som ved oktoberfesten, i år har det bare fået et nyt navn, og så har vi meget bedre faciliteter med fast tag over hovedet og masser af toiletter i Parkhallen, uddyber Finn Slemming.

Han regner med at få bygget en lang bar i træ og i det hele taget udsmykke hallen med masser af pynt.

- Jeg går efter et autentisk udtryk, det skal være både festligt og hyggeligt, og jeg håber, at folk møder op i deres tyrolerkostumer.

Finn Slemming har samlet cirka 30 frivillige, som kommer og giver en hånd med på dagen, og så har han besluttet at donere 10 kr. pr. solgt billet til udsatte børn og unge i Kolding.

Ambitionen er, at Tyrolerfest Kolding kan blive en ny fast tradition.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce