Annonce
Esbjerg

OL-guldvinder arrangerer motionscykelløb: Kongeriget på tværs får start i Esbjerg

Dan Frost arrangerer næste år Kongeriget på tværs – et cykelløb for motionister med start fra Torvet i Esbjerg. Billedet her er fra Stjernetour i Tjæreborg. Arkivfoto: Henrik Dons Christensen
Manden bag arrangementet er den olympiske guldvinder i pointløb fra Seoul i 1988, Dan Frost. Første etape den 13.juni næste år går fra Esbjerg til Sønderborg. Den samlede distance er på 600 kilometer.

Esbjerg: På et opstartsmøde tirsdag formiddag på Hotel Britannia med deltagelse af Dan Frost, den tidligere eliterytter Jørn Lund og Lars Klivager Jensen fra Esbjerg Cykle Motion oplyste Dan Frost, at han næste år arrangerer et nyt motionscykelløb fra Esbjerg til København ved navn "Kongeriget på tværs".

Arrangementet finder sted i dagene fra fredag den 12. juni til tirsdag den 16. med fire etaper på hver 130-160 kilometer og med maksimalt 50 deltagere, hvis man vælger at cykle alle fire etaper. Der bliver dog også mulighed for at købe en dagsbillet, så der måske kommer 100 ryttere med. Den samlede distance er på 600 kilometer, og prisen for hele Kongeriget på tværs er 6.500 kroner med fire overnatninger med halvpension på gode hoteller og fire gange frokost på en kro eller restaurant ude på ruten. En dagsbillet, hvor der er et begrænset antal pladser, koster 350 kroner.

Annonce

Arrangør lever af cykelsporten

Siden sit OL i pointløb i Seoul i 1988 har Dan Frost levet af cykelsporten. Han (Dan Frost Cycling) arrangerer løb i Frankrig, Spanien og Italien og herhjemme og har siden 2014 kørt med VIP-gæster under Tour de France.

Som dreng var han fodboldspiller i Hvidovre og havde i cykelsporten Jørn Lund som sit idol. Jørn Lund var med til at vinde bronze i 100 kilometer holdkørsel i Montreal i 1976, og Dan Frost havde Politikkens store plakat hængende på sit værelse af de fire danske bronzevindere. Det var udover Jørn Lund Jørgen Emil Hansen, Verner Blaudzun og afdøde Gert Frank.

Pendant til Coast to Coast

- Jeg har i flere år gået med tanken om at lave en pendant til Coast to Coast i Frankrig herhjemme i Danmark, og da interessen for cykelsporten er stigende, så mente jeg, at tiden nu er inde til at gøre forsøget. På ruten passerer vi i øvrigt grænselandet i Sønderjylland, og netop i sommeren 2020 er det 100 år siden, at dette område blev genforenet med resten af landet. Det fejrer vi ved at køre de to første etaper i dette område, fortæller Dan Frost, der har opnået mange flotte resultater som cykelrytter.

Han er 58 år og bor i Greve, men har tidligere boet i Frankrig og er gift med Isabelle, som er franskmand. Dan Frost vandt guld i pointløb ved OL i Seoul i 1988 og deltog også ved OL i 1984 i Los Angeles og i 1992 i Barcelona. Som landstræner for baneholdet i cykling var han også med ved OL i Atlanta i 1996, mens han var inviteret med til OL i Sydney i 2000 af Danmarks Idrætsforbund, så han har oplevet De olympiske Lege hele fem gange.

Han anbefaler, at deltagerne kører omkring 2.000 kilometer fra den 1. januar for at have fysisk overskud til turen, således at deltagerne kan nyde løbet mest muligt.

Ruten

Efter en overnatning på Hotel Britannia foregår den første etape lørdag den 13. juni med start på Torvet i Esbjerg og med mål på pladsen foran Sønderborg Slot.

2. etape går fra Sønderborg til Middelfart og 3. etape fra Middelfart til Nyborg. Næste morgen, tirsdag den 16. juni, bliver alle deltagere transporteret over Storebæltsbroen i bus, og så går 4. etape fra Skælskør til Brøndby med mål ved Idrættens Hus.

- Ved ankomsten til Brøndby Stadion kan deltagerne juble sammen med Brøndbys cykelglade borgmester, Kent Magelund, der har sagt ja til at cykle den sidste etape.

Man kan tilmelde sig Kongeriget på tværs på www.dan-frost.dk/tilmelding, og der er foreløbig tilmeldt 25 ryttere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce