Annonce
Esbjerg

OL-guldvinder arrangerer motionscykelløb: Kongeriget på tværs får start i Esbjerg

Dan Frost arrangerer næste år Kongeriget på tværs – et cykelløb for motionister med start fra Torvet i Esbjerg. Billedet her er fra Stjernetour i Tjæreborg. Arkivfoto: Henrik Dons Christensen
Manden bag arrangementet er den olympiske guldvinder i pointløb fra Seoul i 1988, Dan Frost. Første etape den 13.juni næste år går fra Esbjerg til Sønderborg. Den samlede distance er på 600 kilometer.
Annonce

Esbjerg: På et opstartsmøde tirsdag formiddag på Hotel Britannia med deltagelse af Dan Frost, den tidligere eliterytter Jørn Lund og Lars Klivager Jensen fra Esbjerg Cykle Motion oplyste Dan Frost, at han næste år arrangerer et nyt motionscykelløb fra Esbjerg til København ved navn "Kongeriget på tværs".

Arrangementet finder sted i dagene fra fredag den 12. juni til tirsdag den 16. med fire etaper på hver 130-160 kilometer og med maksimalt 50 deltagere, hvis man vælger at cykle alle fire etaper. Der bliver dog også mulighed for at købe en dagsbillet, så der måske kommer 100 ryttere med. Den samlede distance er på 600 kilometer, og prisen for hele Kongeriget på tværs er 6.500 kroner med fire overnatninger med halvpension på gode hoteller og fire gange frokost på en kro eller restaurant ude på ruten. En dagsbillet, hvor der er et begrænset antal pladser, koster 350 kroner.

Arrangør lever af cykelsporten

Siden sit OL i pointløb i Seoul i 1988 har Dan Frost levet af cykelsporten. Han (Dan Frost Cycling) arrangerer løb i Frankrig, Spanien og Italien og herhjemme og har siden 2014 kørt med VIP-gæster under Tour de France.

Som dreng var han fodboldspiller i Hvidovre og havde i cykelsporten Jørn Lund som sit idol. Jørn Lund var med til at vinde bronze i 100 kilometer holdkørsel i Montreal i 1976, og Dan Frost havde Politikkens store plakat hængende på sit værelse af de fire danske bronzevindere. Det var udover Jørn Lund Jørgen Emil Hansen, Verner Blaudzun og afdøde Gert Frank.

Annonce

Pendant til Coast to Coast

- Jeg har i flere år gået med tanken om at lave en pendant til Coast to Coast i Frankrig herhjemme i Danmark, og da interessen for cykelsporten er stigende, så mente jeg, at tiden nu er inde til at gøre forsøget. På ruten passerer vi i øvrigt grænselandet i Sønderjylland, og netop i sommeren 2020 er det 100 år siden, at dette område blev genforenet med resten af landet. Det fejrer vi ved at køre de to første etaper i dette område, fortæller Dan Frost, der har opnået mange flotte resultater som cykelrytter.

Han er 58 år og bor i Greve, men har tidligere boet i Frankrig og er gift med Isabelle, som er franskmand. Dan Frost vandt guld i pointløb ved OL i Seoul i 1988 og deltog også ved OL i 1984 i Los Angeles og i 1992 i Barcelona. Som landstræner for baneholdet i cykling var han også med ved OL i Atlanta i 1996, mens han var inviteret med til OL i Sydney i 2000 af Danmarks Idrætsforbund, så han har oplevet De olympiske Lege hele fem gange.

Han anbefaler, at deltagerne kører omkring 2.000 kilometer fra den 1. januar for at have fysisk overskud til turen, således at deltagerne kan nyde løbet mest muligt.

Annonce

Ruten

Efter en overnatning på Hotel Britannia foregår den første etape lørdag den 13. juni med start på Torvet i Esbjerg og med mål på pladsen foran Sønderborg Slot.

2. etape går fra Sønderborg til Middelfart og 3. etape fra Middelfart til Nyborg. Næste morgen, tirsdag den 16. juni, bliver alle deltagere transporteret over Storebæltsbroen i bus, og så går 4. etape fra Skælskør til Brøndby med mål ved Idrættens Hus.

- Ved ankomsten til Brøndby Stadion kan deltagerne juble sammen med Brøndbys cykelglade borgmester, Kent Magelund, der har sagt ja til at cykle den sidste etape.

Man kan tilmelde sig Kongeriget på tværs på www.dan-frost.dk/tilmelding, og der er foreløbig tilmeldt 25 ryttere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Statsminister, hvad er meningen?

Annonce