Annonce
Sport

OL-helt er bænkevarmer: Har været med til sjovere ting

Morten Olsen (til højre) og Nikolaj Markussen har tilbragt meget tid på udskiftningsbænken ved VM.

For Morten Olsen har VM indtil nu været en skuffelse. Playmakeren har fast plads på udskiftningsbænken.

VM på hjemmebane skulle have været et højdepunkt i karrieren, men for håndboldspilleren Morten Olsen har turneringen langt fra formet sig, som han havde sat næsen op efter.

Olsen har tilbragt langt hovedparten af de første syv kampe på udskiftningsbænken, mens holdkammeraterne har sørget for sejrene og nydt publikums hyldest i Boxen.

Og den 34-årige playmaker er ikke tilfreds med at være statist i VM-showet.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det var sjovt. Jeg har oplevet ting, der var sjovere end at sidde og heppe. Men det er, som det er. Jeg må prøve at få det bedste ud af det, siger Morten Olsen.

For to et halvt år siden var han en af de store profiler, da Danmark vandt OL-guld i Rio.

Men siden er han blevet overhalet af Rasmus Lauge, og landstræner Nikolaj Jacobsen har ved VM trukket store veksler på sine foretrukne folk.

Det har kostet spilletid til både Morten Olsen og venstrebacken Nikolaj Markussen.

- Det er der to grunde til: Dels har kampene været tætte, og dels er de, der spiller på de positioner, nok vores to bedste spillere, nemlig Mikkel Hansen og Rasmus Lauge.

- Når de spiller på højt niveau, bliver der også mindre spilletid til de to andre, siger Nikolaj Jacobsen.

Morten Olsen har ikke diskuteret sin situation med hverken landstræneren eller assisterende landstræner Henrik Kronborg.

- Nej, det her er hverdag som håndboldspiller. Hvis han ikke bruger mig, er det fordi, han har valgt at bruge nogle andre. Så er den ikke så meget længere.

- Det er Nikolajs beslutning. Det er ham, der er træner. Når jeg selv bliver træner, står jeg i samme situation, og så kan jeg jo vælge, som jeg nu selv synes, siger Morten Olsen.

I alt er det kun blevet til 27 minutter på banen for Hannover-spilleren, som foreløbig bare kan vente på sin chance.

- Vi træner nærmest ikke, så man kan ikke overbevise træneren gennem træning. Det gælder om at væbne sig med tålmodighed og se, hvad der sker, siger Morten Olsen.

I mangel på kampminutter forsøger han på egen hånd at holde formen ved lige, så han er klar, hvis der skulle blive brug for ham.

- Jeg styrke- og løbetræner. Det er det eneste, jeg kan gøre, lyder det fra playmakeren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce