Annonce
Billund

Ole Kirks Fond giver Vorbasse-fornyelse et markant løft

Vorbasse kunne godt bruge en kærlig hånd, og med donationen fra Ole Kirks Fond er man et stort skridt nærmere. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl

En stor donation fra Ole Kirks Fond løfter Vorbasse byfornyelsesprojekt op i en ny liga. Nu skal de sidste penge samles ind inden. Første spadestik til foråret.

Annonce

Vorbasse: Med en stor donation fra Ole Kirks Fond er Vorbasse et stort skridt nærmere den omfattende byfornyelse, som har været på tegnebrættet i flere år. Snart kan arbejdet med både torv og aktivitetsakse mellem skolen og fritidscentret gå i gang, for nu har byen tilsagn om støtte for 9,3 mio. kroner. Det samlede budget er på 12,3 mio. kroner, og med det store bidrag fra den lokale fond er man nået langt.

- Det er simpelthen vildt fantastisk. Det her er den afgørende løftestang til, at hele projektet kan gennemføres. Før kom vi kun et stykke af vejen, men nu er det realistisk, at vi kan gennemføre hele torvet og aktivitetsaksen. Det giver os en tro på, at vi har gang i det rette, når andre end os kan se den gode idé i projektet til gavn for alle. Det gavner dem, der allerede bor her, men det vil forhåbentlig også give andre lyst til at bosætte sig i Vorbasse, lyder det begejstret fra Gitte Holmgaard, der er med i det koordineringsudvalget.

Vorbasse Områdefornyelse: De støtter

Billund Kommune: 3,8 mio. kroner.Trafik-, Bygge- og Boligministeriet: 1,9 mio. kroner.

Vorbasse Fonden. ca 1 mio. kroner

Ole Kirks Fond: Beløb oplyses ikke.

Samlet budget: 12,3 mio. kroner. Nu er der tilsagn om støtte på 9,3 mio. kroner, inklusive værdien af frivilligt arbejde.

Annonce

Gejst i byen

Næste skridt er ifølge Gitte Holmgaard at få skabt den gejst i byen, der betyder, at alle trækker i samme retning. Flere har allerede meldt sig på banen: Vorbasse Skole står for at etablere en multibane, og Vorbasse Tennisklub bidrager med et anlæg til paddle-tennis. Koordineringsudvalget håber, at flere vil melde sig - også med ideer til, hvordan de sidste penge kan skaffes.

- Vi vil snart indkalde folk og foreninger og opfordre dem til at være med til at skaffe penge. Det har vi jo en god tradition for her i Vorbasse, siger Gitte Holmgaard med henvisning til at Vorbasseborgernes selv skaffede en stor del af pengene til fritidscentret og siden også har bidraget til at banke gælden af.

Annonce

Flere bidrager

Vorbasses byfornyelsesprojekt har været i gang siden 2015. Frivillige har sammen med landskabsarkitekt Stephan Gustin arbejdet med de ideer, som nu ser ud til at kunne føres ud i livet.

Der er første spadestik i foråret 2019.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce