Annonce
Billund

Ole Kirks Fond og kommunen giver yderligere støtte: Billund Bad får den store renoveringstur

Niels Henning Rasmussen og bademester Lars Madsen kan se frem til at Billund Bad bliver renoveret. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Billund Bad måtte søge om yderligere støtte til renovering af svømmehallen. Det er nu kommet fra Ole Kirks Fond og Billund Kommune, og Billunds borgere kan derfor se frem til et fornyet Billund Bad.

Billund: Sensommeren har været nervepirrende for Billund Bad. Den igangværende renovering af den 37 år gamle svømmehal på Åstvej viste sig nemlig at blive dyrere end budgettet i første omgang kunne klare.

Blandt andet fordi det har vist sig, at ventilationen skal monteres på taget, da den ikke kan være i kælderen. Desuden er selve betonrenoveringen dyrere end først antaget.

Derfor igangsatte Billund Bad en større indsamling i byen og søgte om yderligere støtte hos Ole Kirks Fond og Billund Kommune for ikke at skulle nøjes med en skrabet model for renovering. Det har vist sig at bære frugt.

Annonce

Med en støtte på samlet set 16 millioner kroner fra Ole Kirks Fond, 12 millioner kroner fra Billund Kommune og cirka 20.000 kroner fra borgere og virksomheder i byen kan det fulde renoveringsprojekt realiseres.

Større rammer til nyt cafeteria og foyer

Ole Kirks Fond har givet en ekstra støtte på seks millioner kroner, og det muliggør et 15 kvadratmeter større cafeteria og dermed et nyt samlingssted i foyeren med lokaler til møder og fejring samt et nyt område til billetsalg.


Det har virkelig været en intens periode for os. Så vi er meget taknemmelige for den store støtte og den store opbakning, vi har oplevet. Nu kan vi gennemføre renoveringen og fremtidssikre Billund Bad, så det fortsat kan være et samlingssted for byens borgere

Niels Henning Rasmussen


- Det har virkelig været en intens periode for os. Så vi er meget taknemmelige for den store støtte og den store opbakning, vi har oplevet. Nu kan vi gennemføre renoveringen og fremtidssikre Billund Bad, så det fortsat kan være et samlingssted for byens borgere, fortæller Niels Henning Rasmussen, bestyrelsesformand i Billund Bad, via en pressemeddelelse.

Annonce

Byrådet godkendte støtte

En af de sidste brikker faldt på plads tirsdag aften, hvor byrådet godkendte en ekstra støtte på to millioner kroner oven i de 10 millioner kroner, som Billund Bad allerede var blevet tildelt.

Det skete, ved at man kunne udbetale den såkaldte specialmoms til projektet.

- Vi er meget tilfredse, og vi kunne ikke forvente at få mere fra kommunen. Vi er jo i forvejen blevet tilgodeset af Billund Kommune. Når det kommer til den her teknikalitet med momsen, så er vi glade for, at de lader den gå vores vej. Den er ikke en reel omkostning for kommunen, og vi er heldige med, at de - i stedet for at putte pengene i kassen - giver dem til os. Det gør en kæmpe forskel for os, siger Niels Henning Rasmussen.

Annonce

Glad for nyt samlingssted

I Ole Kirks Fond, der er en almennyttig fond stiftet til minde om legovirksomhedens grundlægger Ole Kirk Kristiansen, er direktør Karin Skjødt Hindkjær glad for, at fonden kan bidrage til, at børn, familier og klubber i Billund nu kan se frem til et nyt og forbedret samlingssted i byen.

- Lokale projekter og ildsjæle, der gør en indsats for fællesskabet, har en speciel plads i Ole Kirks Fond. Fonden blev nemlig stiftet for at gøre Billund til en attraktiv by at bo i. Derfor er jeg særlig glad for, at vi nu kan støtte den fortsatte realisering af renoveringen af Billund Bad, fortæller Karin Skjødt Hindkjær.

Billund Bad forventes at åbne igen i foråret 2021.

Annonce
Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce