Annonce
Billund

Ole Marcussen har savnet den politiske sparring: - Der er meget at sætte sig ind i

Ole Marcussen (S) har som byrådsmedlem af Borgerlisten haft frie tøjler. Han har dog savnet den politiske sparring, og han ser derfor frem til igen at blive en del af en større gruppe. Arkivfoto: Christer Holte
For en kommunalpolitiker er der mange ting at sætte sig ind i. Derfor er det en fordel at være en del af en større gruppe, mener Ole Marcussen (S), der har gjort comeback som socialdemokrat.
Annonce

Billund Kommune: Borgerlisten blev aldrig den tværpolitiske liste, som ellers var målet. Det er den primære grund til, at listens to byrådsmedlemmer, Ole Marcussen og Heidi Nielsen, nu har valgt at lægge listen i graven.

Listen så dagens lys, da Ole Marcussen i 2011 blev ekskluderet fra SF. Den havde i en periode to byrådsmedlemmer, da Mads Bay fulgte Ole Marcussen fra SF til Borgerlisten, og de seneste to år har Heidi Nielsen siddet ved Ole Marcussens side i byrådssalen.

At være en meget lille gruppe, der i det meste af tiden blot har bestået af en enkelt person, har betydet, at Ole Marcussen har kunnet navigere frit i det politiske landskab.

- Det har da passet mig fint, men jeg må også være ærlig og tilstå, at jeg har savnet at være en del af et fællesskab, siger han.

Idéen bag Borgerlisten var at skabe en tværpolitisk liste. Det har vi ikke formået. Det er der nok en årsag til. Mit hjerte har altid banket for de svageste i samfundet, og det var derfor, jeg gik ind i politik. Jeg er mere rød, end jeg er blå. Derfor har den borgerlige del af listen også haft trange kår.

Ole Marcussen

Annonce

Meget at sætte sig ind i

Selvom det giver visse fordele at være en "lonely rider" i politik, er der også nogle ulemper:

- Der er meget at sætte sig ind i, og det er nødvendigt at prioritere, for man når ikke hele vejen rundt. Jeg har nok manglet den politiske sparring, og selvom det har hjulpet, at Heidi også blev valgt, kan to personer ikke dække det hele, fortæller Ole Marcussen, der for første gang blev valgt til byrådet i 2005.

Siden har han skiftet parti tre gange, men er nu tilbage i Socialdemokratiet, hvor det hele begyndte. Han kan sagtens forestille sig, at han til november 2019 vil være på stemmesedlen under Liste A.

- Nu vil jeg glæde mig over, at jeg er kommet ind i Socialdemokratiet, og at de umiddelbart også er glade for at tage imod mig. Det er i hvert fald det, de har givet udtryk for. Så vil jeg arbejde for de politikområder, der står mig tæt. Det er Grindstedforureningen, og den økonomiske situation, som vi står i. Der venter et spændende og udfordrende 2020, hvor der også venter et meget vigtigt emne, borgerinddragelse, som vi skal arbejde mere med. Vi forsøger på mange måder, men vi er ikke kommet i land, siger Ole Marcussen.

Partihopper

Ole Marcussen kan - endda med en vis rette - få det lidet flatterende prædikat "partihopper" hæftet på sig.

Ole Marcussen kom første gang ind i politik ved kommunalvalget i 2005, hvor han opnåede valg for Socialdemokratiet. I løbet af valgperioden skiftede han til SF, som han i 2009 blev valgt for. Det blev dog ikke noget langtidsholdbart forhold, da Ole Marcussen i 2011 blev ekskluderet af sit parti. Det skete, efter han i sin 1. maj-tale i 2011 offentligt opfordrede borgerne til at stemme på socialdemokraten Troels Ravn ved det folketingsvalg, som ventede senere samme år. Den opfordring var mere, end SF's ledelse kunne acceptere.

Ole Marcussen stiftede derfor Borgerlisten, som han i både 2013 og 2017 blev valgt for. Den liste er nu nedlagt, så Ole Marcussen igen repræsenterer Socialdemokratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce