Annonce
Tønder

Ole P. overhalet af tre i tæt mesterskabskamp

Ole Petersens hvide Super GT-racer med de blå striber havde svært ved at køre sig helt frem i de afgørende heat på Jyllandsringen. Foto: Niklas Majgaard
Ole Petersen fra Bredebro blev i den samlede mesterskabsstilling overhalet af tre, men kom alligevel tættere på den førende kører i Super GT-klassen efter en mere anonym løbsweekend på Jyllandsringen.

BREDEBRO: Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Racerkører Ole Petersen fra Bredebro havde en mere beskeden og anonym løbsweekend i sin Super GT-racer på Jyllandsringen. Og selv om han endte på en sjetteplads og blev overhalet af tre konkurrenter i den samlede stilling, fik han faktisk halet ind på seriens førende kører, Kevin Rossel fra Vejle. Denne havde nemlig en decideret off-day på Danmarks måske mest teknisk krævende racerbane, og har i den samlede stilling nu hele fire kørere lige i bagspejlet.

- Vi vidste på forhånd, at det ville blive svært. Det er fem år siden, at Ole har kørt på Jyllandsringen. Så på forhånd havde vi gerne solgt weekenden for den sjetteplads, han fik, fortæller teamchef for OP Motorsport, Dan Petersen.

En løbsweekend i Super GT-serien består af en tidstagning, to indledende heat og en finale. Samlet er der 100 point på spil. Ole Petersen lagde for med en for ham lettere skuffende 10. plads i tidtagningen. På sin hurtigste omgang blev han ramt af en safetycar-periode, og måtte derfor tage foden af speederen.

- Man kan sige, at vi havde farten, men ikke det held, der også skal til, lyder det fra Dan Petersen.

Annonce
Vi vidste på forhånd, at det ville blive svært.

Dan Petersen, teamchef, OP Motorsport, Bredebro

Fortrøstningsfulde

Sønnen Ole kørte sig i første heat frem fra en 10. plads til en femteplads, men selv om det altså tegnede lovende, var der ikke yderligere avancement i heat to og altså finalen.

- Men vi er fortrøstningsfulde. Vi har bestemt ikke opgivet mesterskabet. Der er fem kørere, der ligger helt tæt. Ole har det bedste team i ryggen. Det bliver spændende, siger Dan Petersen.

Den fjerde af i alt syv afdelinger i årets Super GT-serie køres i weekenden 22.-23. juni på Ring Djursland. Her har Ole Petersen tidligere stillet sig øverst på sejrsskamlen.

I den samlede stilling indtager Bredebro-køreren netop nu femtepladsen, men der er kun 16 point op til den førende kører Kevin Rossel.

Stillingen

Stillingen i årets Super GT-serie er efter tre ud af syv afdelinger følgende:

1. Kevin Rossel, Vejle, 219 point

2. Martin Andersen, Løgstør, 216

3. Christian Sørensen Varde, 208

4. Mikkel Mac, Nykøbing, 204

5. Ole Petersen, Bredebro, 200

Fire ud af de resterende syv afdelinger køres på Padborg Park. Første gang er det nigthrace lørdag den 30. august.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce