Annonce
Sport

Ole Petersen runder 2019 af med finalesejr og DM-sølv

Ole Petersen vandt for andet år i træk sølv i Super GT - men til forskel fra 2018-finalen, så tabte han ikke guldet denne gang - Bredebro-køreren vandt derimod sølvet. Foto: Kim Gripping/Boxengasse.dk
For andet år i træk er Ole Petersen DM-sølvvinder i Super GT-serien - men årets sølvmedaljer kom på en noget anderledes baggrund end i 2018, hvor et eksploderet bagdæk tog livet af mesterskabsdrømmene.
Annonce

PADBORG PARK/BREDEBRO: - Det blev sølv på en lidt bedre baggrund end sidste år.

Ole Petersen har ikke glemt, hvordan DM-guldet glippede i sæsonens sidste weekend i fjor. Her førte han mesterskabet langt hen ad vejen og gik ind til sidste års finale med en pæn føring - men tabte både føringen og titlen, da det ene bagdæk sprang.

I år så det anderledes ud. Her var racerkøreren fra Bredebro næsten ude af titelkampen ved finaleweekendens start. Alligevel lykkedes det at tage sølvet med til Bredebro efter en weekend, hvor Ole Petersen med en finalesejr viste, at han har farten til at kæmpe i spidsen af feltet - men at heldet har været en mangelvare i flere weekender i år.

- Finalen var mere end godkendt fra vores side. Vi tog finalesejren og kom på podiet, efter vi gik ind til weekenden på fjerdepladsen i stillingen. Det ville være godt at komme på podiet, men at det blev til sølv, er helt klart en bonus, forklarer han.

Finalen var mere end godkendt fra vores side. Vi tog finalesejren og kom på podiet, efter vi gik ind til weekenden på fjerdepladsen i stillingen. Det ville være godt at komme på podiet, men at det blev til sølv, er helt klart en bonus.

Ole Petersen

Annonce

Godt forberedt

Finalesejren kom i hus ovenpå gode forberedelser. Ole Petersen og resten af teamet testede en del i regnvejr op til finaleløbet, og det gav pote, forklarer han:

- Vi lagde en del testarbejde i at forberede os til regnvejr op til weekenden, så vi kom godt forberedte. Men jeg fik også vist, at jeg også var relativt hurtig i kvalifikationen, så sejren er et produkt af det hele, forklarer han.

Hele sæsonen har farten været der for Ole Petersen, men heldet har manglet i flere afgørende momenter. Det er ifølge Bredebro-køreren også svaret på, hvorfor han ikke var med i guldkampen til den sidste meter i år:

- Hele sæsonen viste vi, at vi var hurtige nok til at være med helt oppe foran, men vi har bare været vildt uheldige. Jeg er blevet påkørt et par gange og har været rodet ind i nogle ting undervejs, og det kostede. Det har været en god sæson, hvis man ser bort fra de uheld, der har kostet point, forklarer han.

Årets DM-guld endte hos Kevin Rossel, mens Ole Petersens sæsontotal endte blot ti point fra den pointscore, som Rossel tog guldet med. Nu er det tid til en vinterpause, men Ole Petersen lægger ikke skjul på, at han gerne vil lægge et nyt bud på danmarksmesterskabet efter nytår:

- Ambitionen har hele tiden været guld de sidste par år. Vi går som udgangspunkt efter mere Super GT i 2020 - det hedder det i hvert fald indtil videre. Men vi skal lige have sponsorerne med på vognen og se, hvordan situationen er, siger Ole Petersen, som indtil videre kan se tilbage på det 2019, der gik.

- Det er bedre at vinde sølv end at tabe guld, og det betyder meget for den følelse, man går ind i vinteren med, forklarer han.

Alt klappede for Ole Petersen og OP Motorsport i finalen på Padborg Park. En god kvalifikation blev gennem søndagen vekslet til en finalesejr i regnvejret. Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce