Annonce
Esbjerg

Olieplatform i Nordsøen rystet af jordskælv

Et mindre jordskælv rystede tirsdag en olieplatform i Nordsøen, drevet af det franske olieselskab Total. Foto: Total
Jordskælv ramte et område på britisk sokkel i Nordsøen kort efter kl. 14.30 tirsdag - og blev registreret af flere arbejdere på en olieplatform, drevet af franske Total.
Annonce

Esbjerg: Et mindre jordskælv rystede tirsdag en olieplatform i Nordsøen, drevet af det franske olieselskab Total.

Det har flere internationale medier i oliebranchen meddelt.

Ifølge De Britiske Geologiske Undersøgelser (BGS) blev der registreret en rystelse svarende til 4,2 på Richter-skalaen cirka 240 kilometer øst for Aberdeen tirsdag eftermiddag.

Flere oliearbejdere på Totals Elgin-platform har oplyst til BGS, at man oplevede en følelse af "moderat rysten", og BGS meddelte på Twitter:

"Vi har modtaget en rapport fra Elgin-Franklin offshore-felt om, at denne begivenhed blev registreret af flere mennesker på PUQ offshore-olieplatform.

Rystelsen blev optaget i en dybde på 10 kilometer.

Seismolog David Galloway, BGS har sagt til til netmediet EnergyVoice, at jordskælvet langt fra var kraftigt nok til at foretage ødelæggelser, og han har desuden oplyst, at der hvert år sker omkring 25-30 jordskælv i Nordsøen.

Her ligger Totals Elgin-platfor, Kort: Total
Annonce

Bygget til jordskælv

En anden seismolog Amy Gilligan fra Universitet i Aberdeen har dog også til mediet oplyst, at jordskælvet var en af de større, som er registreret i de seneste 30 år. Hun oplyser desuden, at olieinstallationer i Nordsøen er bygget til at kunne klare rystelserne.

I september 2010 blev der registreret et jordskælv, der målte 3,5 på Richter-skalaen i den såkaldte Central Graben-området i Nordsøen tæt på, hvor tirsdagens rystelse ramte.

Og i maj 2001 blev der mærket en rystelse på 4,2 på en olieplatform i Ekofisk-feltet på norsk sokkel tæt på den danske olie- og gasproduktion.

Sidste år ramte et jordskælv Holstebro-området. Forskere fra De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (Geus) målte dengang styrken til 3,5 på Richterskalaen. I den forbindelse blev det også nævnt, at de fleste danske jordskælv finder sted i Kattegat og netop Nordsøen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce