Annonce
Billund

Oliver Schröter fik sin racerdebut på Ring Djursland

Oliver Schröter fik debut på Ring Djursland i en Suzuki Swift. PR-foto: Boxengasse

Grindsted: Oliver Schröter, søn af motorsportscoach og tidligere DTC-kører Tommy Schröter, fik i slutningen af juni sin racerdebut i Danish Endurance Championship på Ring Djursland sammen med Dankemi Racing og Lukas Staub.

I en Suzuki Swift var duoen tilmeldt to løb på henholdsvis 55 og 60 minutter, hvor der undervejs skulle skiftes kører - præcis som i det legendariske 24 timers-løb på Le Mans.

- Det var en kæmpe oplevelse. Vi havde hver cirka 20 minutters træning på banen, og der skulle jeg både lære bilen og banen at kende, så der var travlt fra starten! Nu var Suzukien vist den absolut langsommeste bil i feltet, så vores fokus var udelukkende på at udvikle os og lære mere om at køre racerløb, lyder det fra Oliver Schröter i en pressemeddelelse.

- Jeg synes at det var en mega god debut. Jeg lavede en fejl i slutningen af det første løb, hvor jeg kom til at bremse for sent, så jeg måtte en tur gennem lidt sand, men det lærte jeg også noget af, tilføjer han.

Oliver Schröter og teamkammeraten var hurtigt enige om at gentage succesen på et senere tidspunkt, og det glæder Oliver sig til:

- Det var rigtig fint at køre sammen med Lukas. Vi kører cirka på samme niveau, så vi kan lære meget af hinanden, og vi kan presse hinanden til at yde lidt ekstra. Det bliver fedt at køre flere løb på den måde, lyder det i pressemeddelelsen.

Tommy Schröter stammer fra Grindsted. Han vendte tilbage til byen for et par år siden efter 25 år i Vojens. Her har han åbnet et nyt træningscenter med simulatortræning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce