Annonce
Esbjerg

Oliver valgte Esbjerg over Aarhus: Lokale uddannelser jagter nye elever online

På lørdag bliver flere af Esbjergs kommende studerende klogere på, hvad byens videregående uddannelser har at byde på. Her kan de ved et virtuelt åbent hus-arrangement gå på opdagelse i udvalget af uddannelser i byen. Og på Aalborg Universitet glæder man sig til at byde velkommen. Foto: AAU
De videregående uddannelser i Esbjerg holder lørdag virtuelle åbent hus-arrangementer, hvor de kommende studerende har mulighed for at se nærmere på, hvor deres fremtid skal formes. For Oliver Headley var valget klart.
Annonce

ESBJERG: På grund af coronasituationen har alle Esbjergs videregående uddannelser været nødt til at omlægge deres traditionelle åbent hus-arrangementer den sidste lørdag i februar til rene online events.

Det gælder blandt andre Aalborg Universitet, der ser frem til at kunne præsentere en stribe uddannelser for de unge, der ønsker at blive klogere på deres kommende studievalg.

Her foregår arrangementet via universitetets hjemmeside, hvor der vil være oplæg om alle uddannelserne inden for universitetets ingeniørretninger; Byggeri & Anlæg, Maskinteknik, Energi, Elektronik, Kemi, Bioteknologi og Risk and Safety Management.

Undervisere, studerende og studievejledere vil desuden sidde klar til at svare på deltagernes spørgsmål både på livechat og via video.

En af de studerende, som er med live på dagen, er Oliver Headley, som læser til energiingeniør på 4. semester. Han er oprindeligt udlært elektriker og har taget vejen til ingeniørstudierne over det 1-årige adgangskursus, som er et supplement til ansøgere, der ikke har en gymnasial uddannelse med i bagagen.

- Efter adgangskursus havde jeg faktisk karakter-gennemsnittet til at søge ind i Aarhus, men uddannelsen i Esbjerg passede bare bedre til mine interesser. Og bare fordi der ikke er krav om et samlet eksamens-gennemsnit på AAU Esbjerg, så betyder det ikke, at kvaliteten af uddannelsen ikke er høj. Man skal for eksempel have godt styr på sin matematik, hvis man gerne vil læse til ingeniør. Vores undervisere går meget op i vores undervisning og er tæt på os i det daglige, og det er en af fordelene ved at studere på et mindre campus, siger han.

Annonce

Man går ikke glip af noget

Og det kan Campuschef Anders Schmidt Kristensen bekræfte:

- Vores undervisere på AAU Esbjerg er selv forskere, som ihærdigt arbejder på at skabe ny viden til værdi for samfund og virksomheder lokalt og nationalt. De leverer internationalt anerkendte forskningsresultater og henter selv mange forskningsmidler hjem til AAU Esbjerg i stor konkurrence med andre forskere. Det er vigtigt for mig at sige, at blot fordi man vælger at studere i Esbjerg, så går man ikke glip af noget. Man kan både få en god karriere og deltage i internationale forskningsprojekter. Samtidig byder Esbjerg på både byliv, kultur og hurtig adgang til unikke naturoplevelser, siger Anders Schmidt Kristensen.

Oliver Headley fra Aalborg Universitet glæder sig til at fortælle om sin uddannelse og det studiemiljøe, man kan blive en del af i Esbjerg. Foto: AAU

Begge glæder sig til at få ”besøg” af kommende ingeniørstuderende ved åbent hus-arrangementet. Oliver skal sammen med en medstuderende holde live-oplæg om, hvordan det er at studere på AAU Esbjerg:

- Vi kommer til at fortælle en masse om vores egne oplevelser, blandt andet hvordan vi får en hverdag til at hænge sammen med job, bolig og økonomi. Det er også mulighed for at stille spørgsmål live, så jeg vil endelig anbefale folk at deltage og stille alle de spørgsmål, de sidder med, hvad enten det er til os, underviserne eller til vores studievejledere, siger Oliver Headley.

Annonce

To nye uddannelser

Til det virtuelle åbent hus-arrangement på UC SYD kan man blandt andet høre mere om de to nye uddannelser, som skolen har fået efter regeringens uddannelsesreform. Det drejer sig om sundhedsadministrativ koordinator og trainee-læreruddannelsen.


Vi kommer til at fortælle en masse om vores egne oplevelser, blandt andet hvordan vi får en hverdag til at hænge sammen med job, bolig og økonomi. Det er også mulighed for at stille spørgsmål live, så jeg vil endelig anbefale folk at deltage og stille alle de spørgsmål, de sidder med, hvad enten det er til os, underviserne eller til vores studievejledere

Oliver Headley, studerende på AAU


Den sundhedsadministrative koordinatoruddannelse er en erstatning for lægesekretæruddannelsen, der skal imødekomme et mere komplekst sundhedsvæsen, hvor traineelæreruddannelsen er et samarbejde med Esbjerg Kommune, der sikrer de studerende en tæt kobling til praksis, allerede mens de studerer. Som studerende på uddannelsen får man en 25 procents ansættelse af en fuldtidsstilling på en folkeskole i Esbjerg kommune, hvor de får løn for de timer de underviser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Esbjerg

Høj musik førte til fund af stoffer

Sønderborg For abonnenter

Mor dybt frustreret over fortsat nedlukning af skoler: - Min dreng har intet at se frem til

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce