Annonce
Indland

Olsen Dyhr: Der er lys for enden af tunnelen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Efter lange forhandlinger mandag siger Pia Olsen Dyhr (SF), at "den store tegning er ved at falde på plads".

Efter ti timers forhandlinger om at danne en ny regering mandag siger SF-formand Pia Olsen Dyhr tirsdag, at "den store tegning er ved at falde på plads".

Hun understreger samtidig, at der fortsat er nogle knaster.

- Jeg synes, at status er, at den store tegning er ved at falde på plads, men at der også er nogle knaster. Og det er det, der er udfordringen lige nu, siger hun.

Pia Olsen Dyhr vil ikke komme nærmere ind på, om der er bestemte dele af forhandlingerne, de begynder at kunne lukke. I stedet siger hun:

- Man kan begynde at se konturerne af noget, der betyder, at vi får et anderledes Danmark. Det er både på det grønne, velfærd og børn, hvor jeg synes, at det her bliver et progressivt projekt.

Forhandlingerne om en ny regering fik ellers en noget dramatisk afslutning sent mandag aften.

Da de tre mulige støttepartier - SF, Enhedslisten og Radikale Venstre - omkring klokken 23 forlod lokalet på Christiansborg, hvor der forhandles om at danne regering, kunne pressen kun få kortfattede kommentarer.

Partierne har efterhånden forhandlet med Socialdemokratiet i 19 dage, og de store udfordringer er særligt i forhold til økonomisk politisk og udlændinge.

Adspurgt til, hvad der kom ud af forhandlingsmødet, siger Pia Olsen Dyhr dog, at hun opfattede mødet som "meget nyttigt", men:

- Alle bliver også nødt til at bøje sig nu. Det er det, der er udfordringen. Samtidig med at man skal kunne se sig selv i det.

- Men jeg aner noget lys for enden af tunnelen, og det er egentlig det, jeg synes, er det vigtigste ved det her. Der er en vej derhen.

Spørgsmål: Så tror du, at I lykkes?

- Jeg vil ikke sige, at den er hjemme. Men jeg synes sådan set, at der begynder at være nogle lyspunkter derude, ja, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce