Annonce
Indland

Olsen Dyhr-støtter stormer ind i SFs landsledelse

SF har søndag fået sin nye landledelse på plads, og den indeholder flere af Pia Olsen Dyhrs støtter.

Pia Olsen Dyhr (SF) har god grund til at være tilfreds.

SF har søndag fået en ny landsledelse på plads i forbindelse med partiets landsmøde i Kolding, og det bliver en landledelse, hvor Olsen Dyhr kan finde vigtige støtter.

Blandt de tre kandidater, der sikrede sig flest stemmer, er tidligere næstformand i SF og nummer to på partiets liste til europaparlamentsvalget, Tonni Hansen (SF), og det tidligere byrådsmedlem i Viborg Signe Munk (SF).

De stiller sammen op til posten som næstformand i partiet, hvor de er favoritter til at tage over efter Peter Westermann (SF) og Lejre-borgmester Mette Touborg (SF), der trådte ned som følge af splittelsen over salg af DONG-aktier til Goldman Sachs.

Både Tonni Hansen og Signe Munk (SF) har allerede meldt ud, at de støtter den nye formands linje i partiet.

Sammensætningen af landsledelsen gav også oprejsning til tidligere SF-formand Annette Vilhelmsen (SF), der fik fjerdeflest stemmer, mens Holger K. Nielsen (SF) fik femteflest stemmer.

Sammensætningen af landsledelsen er ikke helt renset for kritikere af SFs linje. Således blev der for eksempel også plads til Ida Damborg (SF), som hører til blandt dem, der har ytret sig kritisk tidligere, og som har skabt tvivl blandt SF-toppen om, hvorvidt den kan regne med hendes opbakning til Pia Olsen Dyhrs linje i tilfælde af en afstemning i landsledelsen.

Også landsledelsesmedlemmer som Meta Fuglsang, Serdal Benli og Poul Overlund Sørensen er personer, der fra tid til anden kan ytre sig skeptisk i landsledelsen i konkrete sager - men i partitoppen er der blandt centrale kilder ingen tvivl om, at de til syvende og sidst vil bakke Olsen Dyhrs linje op.

SF skal senere søndag vælge næstformand. SF-toppen satser på at få udpeget Tonni Hansen og Signe Munk i fællesskab, fordi man vurderer, at de til sammen vil udgøre et stærkt team.

Tonni Hansen har som mangeårig fagforeningsmand et omfattende netværk i fagbevægelsen, mens Signe Munk vurderes at stå stærkt internt i partiet og blandt partimedlemmerne.

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce