Annonce
Sønderborg

Oluf Jørgensen Group overtager Sønderborg-virksomhed

Oluf Jørgensen Group og de ti partnere bag havde sidste år en omsætning på 118,5 millioner kroner. Foto: Inhouse Fotografi

Ingeniør-virksomheden SlothMøller, der har hjemme i Sønderborg, bliver en del af Oluf Jørgensen Group.

Sønderborg: Fra 1. februar bliver Sønderborg-virksomheden SlothMøller en del af Oluf Jørgensen Group. Aktionærerne i SlothMøller har nemlig solgt deres ejerskab af virksomheden til de ti partnere i Oluf Jørgensen Group. Det betyder, at den nuværende bestyrelse i SlothMøller fratræder. Det meddeler virksomhederne i en pressemeddelelse.

Ifølge Morten Østergaard Hansen, der er bestyrelsesformand i SlothMøller, går virksomheden styrket ind i samarbejdet med Oluf Jørgensen.

- Begge ledelser ser en stærk synergi i samarbejdet, som betyder, at SlothMøller får et solidt fundament at bygge videre på, siger han.

Annonce

Gensidig gevinst

SlothMøller beholder sit navn efter salget med tilføjelsen "- en del af Oluf Jørgensen Group". Selv om virksomheden nu skifter ejerskab, forbliver værdierne dog de samme.

- Selv om SlothMøller bliver en del af en større virksomhed, vil virksomheden i tråd med både egne og Oluf Jørgensens visioner fortsat have fokus på rådgivning i øjenhøjde. Jeg er slet ikke i tvivl om, at de nye ejere er det rette match, siger Morten Østergaard Hansen.

Brian Thyregaard Andreasen, der er administrerende direktør i Oluf Jørgensen, fortæller, at de nye ejere ikke planlægger at ændre på SlothMøller.

- Vi køber ikke SlothMøller for at ændre virksomheden, men fordi vi ser muligheder for en gensidig gevinst. Vi deler et fælles værdisæt og supplerer samtidig hinandens fagligheder. Som resultat kan vi tilbyde en mere komplet ingeniør- og rådgivningsydelse, siger han.

Sønderjysk kontaktflade

Oluf Jørgensen har fem kontorer i Danmark. Virksomheden kunne sidste år præsentere det største overskud i sin historie på 17 millioner kroner før skat. Brian Thyregaard Andreasen fortæller, at Oluf Jørgensen ser muligheder i nu også at være til stede i Sønderjylland.

- Vi får med SlothMøller en lokal kontaktflade til vores sønderjyske kunder og samarbejdspartnere. Det er fuldstændig på linje med vores ambition om at være tilstede i de nærmiljøer, hvor kunderne er, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce