Annonce
Tønder

Om at høre en advarsel

Annonce

Læserbrev: Professor Tage Kårsted skrev for mange år siden en doktorafhandling om Påskekrisen i 1920, da kong Christian den 10. var på kant med sin regering. Og professoren brugte vendingen: ”Kongens eruptionstærskel var lav!” En journalist spurgte professoren: ”Hr. Kårsted, hvorfor siger De ikke ligeud, at kongen tabte hovedet?” Kårsted svarede: ”Konger taber pr. definition ikke hovedet!”

Da jeg mandag morgen læste borgmester Frandsens læserbrev i JydskeVestkysten, måtte jeg tænke: ”Borgmesterens eruptionstærskel er da vist meget lav!”

Når jeg kigger i bakspejlet, ser jeg en sammenhæng, som det etablerede Venstre i Tønder måske lukker øjnene for. For et par år siden valgte Venstres kommuneforening i Tønder en ny formand. Nogle ville mene, at der var tale om et kup, men måske var det en advarsel? I så fald overhørte man den. I torsdags valgte venstres kommuneforening en ny borgmesterkandidat. Måske var det en ny advarsel. Hvis det etablerede Venstre også overser denne advarsel, så kommer den tredje ganske sikkert ved kommunevalget om knap halvandet år.

Som mangeårig venstrevælger håber jeg, at man lærer at lytte til de små advarsler fra folkene derude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce