Annonce
Aabenraa

Om en uge er det slut med ForældreIntra: Nu tager Aula over

I 2014 indgik KL og regeringen en fælles aftale om et digitalt løft af folkeskolerne. I det indgik blandt andet, at der skulle udvikles et nyt digitalt samarbejds- og kommunikationsværktøj, der var let tilgængeligt, relevant, sikkert og helt igennem nemt at bruge, og det er altså endt med Aula. Foto: Aula
I ugen efter efterårsferien lukker det kendte ForældreIntra og erstattes af det nye Aula. - Det skal nok blive godt, lover kommunens projektleder om den nye platform, som også alle lærere og elever skal over på.

Aabenraa: Normalt er det Aabenraa Kommunes skoleelever, der skal holde ørene stive og lære nyt.

Nu er turen også kommet til deres forældre. I ugen efter efterårsferien lukkes nemlig det velkendte ForældreIntra, hvor stort set al skole/hjem-kommunikation i dag foregår. Det erstattes af en helt ny platform, Aula.

Dén overgang har Lene Pagh, leder af skoleforvaltningens pædagogiske udviklingscenter, sammen med ledere og ansatte, været i gang med at forberede over det seneste halvandet år, og hun erkender, at det bliver lidt af en mundfuld at flytte omkring 20.000 brugere - for lærere, pædagoger og elever følger også med - fra ét system til et andet.

- Jeg tror, folk vil blive forbavset over, hvor let det er at bruge. Men det er jo nyt for alle, og der er vist aldrig nogen, der er blevet glade for første udgave af et it-system. Så det kommer til at kræve noget af alle parter, forudser den kommunale projektleder.

Annonce

Ekstra sikkerhed

  • I disse GDPR-tider har øget sikkerhed omkring personfølsomme oplysninger været et af nøgleordene for udviklingen af Aula. Skal man tilgå den slags oplysninger, vil man derfor - både som forældre og professionel bruger - blive afkrævet et ekstra login med NemID ud over over det første UNI-login.
  • Aula kan findes på www.aula.dk, ligesom man kan downloade det som en app til sin mobiltelefon og tablet.

Der er tyvstartet

Faktisk har forældrene - uden at have været klar over det - allerede taget det første skridt over i Aula.

For trekvart år siden blev ForældreIntra ændret, så man ud over sit oprindelige brugernavn og adgangskode også kunne bruge UNI-login, der er undervisningsinstitutionernes fælles måde at logge ind på - og som er den vej, man tilgår Aula.

Så den del kan der allerede sættes et halvt flueben ved.

- Og så ved jeg, at mange af vores skoler holder forældrecaféer og fyraftensmøder, hvor man kan få hjælp til at logge på og lære systemet at kende. For det er klart, at der er nogle, der skal tages i hånden, siger Lene Pagh, der oplyser, at der også på hjemmesiden www.aulainfo.dk ligger små videoguides, der beskriver de forskellige elementer.

Alle børn på én gang

Idéen bag Aula har i grove træk været at samle al digital adgang til eleven ét sted. Det betyder, at der fra Aula eksempelvis vil være links direkte ind til elevplanerne, som ellers ligger på platformen Meebook.

- Og har man flere børn, vil man nu kunne se dem alle på én gang, hvor man i dag skal logge ind for hvert barn. Man vil stadig kunne vælge kun at se oplysningerne for ét barn ad gangen, men det hele ligger samlet, forklarer Lene Pagh og fortæller videre, at det fra næste sommer ikke kun vil være familiens skolebørn, der ligger på den samme side - da vil også dagtilbud blive flyttet over i det nye system.

Når der trykkes på on-knappen til Aula, betyder det samtidig, at der lukkes helt for ForældreIntra. Så har man noget liggende dér, som man ønsker at beholde, skal man sørge for at gemme det, inden efterårsferien slutter.

Se introduktionsvideoen til Aula her:

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce