Annonce
forside

Om jeg altid kritiserer kommunalbestyrelsen

Læserbrev: På grund af mit læserbrev 8. oktober i JydskeVestkysten om sloganet "Rig på tur" er jeg lidt vredt blevet spurgt, hvorfor jeg altid kritiserer kommunalbestyrelsen.

Det gør jeg ikke altid, men hvis jeg opdager det, så kritiserer jeg kommunalbestyrelsen, hvis den træffer beslutninger,

som dræber ildsjæle, forringer leveforholdene i kommunens landområder og øger kommunens affolkning, som lukningen af de otte landsbyskoler gjorde.

Som øger centraliseringen og overadministrationen og skaber større afstand mellem borgere og myndigheder, som rådhusbyggeriet i Tønder gjorde.

Som skaber splid i befolkningen, som planen om de 28 mulige vindmølleområder gjorde.

Som ødelægger bevaringsværdige bygninger og historisk og kulturelt vigtige anlæg såsom Storegade 21 i Højer og Fiskbæk bro.

Som er dyre og uden gavnlig virkning og latterliggør kommunalbestyrelsen, som det er tilfældet med købet af sloganet "Rig på tur" til 250.000 kroner (en kvart million kroner).

NB: Jeg skrev i mit læserbrev af 8. oktober, at valget af sloganet "Rig på tur" ikke ville øge kendskabet til Tønder Kommune, jeg tog fejl. Tønder Kommunes valg af sloganet "Rig på tur" har været meget omtalt i mange landsdækkende medier. Jeg beklager, at jeg tog fejl, men jeg ville nu hellere have været det øgede kendskab på det foreliggende grundlag foruden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];