Annonce
Aabenraa

Ombudsmands kritik af kommune vækker glæde hos S

Poul Kylling Petersen (S), mener kritikken af Aabenraa Kommune er skarp, men han noterer sig, at den samtidig er meget klar. Arkivfoto: Jacob Schultz

Socialdemokraten Povl Kylling Petersen ønskede redegørelse fra Folketingets Ombudsmand, og han glæder sig over det klare svar, selvom kritikken er skarp.

Aabenraa: Socialdemokraternes Povl Kylling Petersen, der sidder i kommunens økonomiudvalg, var én af dem, der var godt tilpas med, at Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, gik ind i sagen om Aabenraa Kommunes medarbejderes ret til at udtale sig offentligt. Og han er ikke mindre glad, efter der er kommet en redegørelse.

- Det er en skarp kritik af Aabenraa Kommune. Personligt glæder jeg mig over afgørelsen. For det første er den dejligt klar, og for det andet skaber den tryghed og bakker op om, at kommunalt ansatte også har lov til at udtale sig i kraft af den ytringsfrihed, vi alle har, siger Povl Kylling Petersen.

- Det er interessant, at kommunikationspolitikken, som vi vedtog i byrådet i 2016, bliver godkendt. Det glæder mig, at ombudsmanden ikke udtaler kritik af kommunikationspolitikken. Det kritiske er administrationens tolkning af den, mener Povl Kylling Petersen.

Annonce

Som jeg læser det, er der meget vide rammer for de ansatte til at udtale sig, så længe de gør det i "jeg-form".

Povl Kylling Petersen (S), medlem af økonomiudvalget

K: Vi må stå sammen

Samtidig peger han på det glædelige i, at der ikke er grundlag for at indkalde medarbejdere til samtale, blot fordi man har en anden holdning og udtaler sig uden at bakke op om de politiske beslutninger.

Nu skal der politisk handling til, synes socialdemokraten.

- Vi skal have lavet vejledninger til vores kommunikationspolitik. Det ligger også i afgørelsen, siger Povl Kylling Petersen.

De Konservative tager redegørelsen til efterretning og lægger op til, at Aabenraa Kommune retter ind.

- Der skal være fuld ytringsfrihed for ansatte i Aabenraa Kommune, ligesom for alle andre borgere. Det håber jeg, vi står sammen om på tværs af partiskel og i hele forvaltningen, siger Rasmus Elkjær Larsen.

- Og i det omfang, der ikke har været fuld ytringsfrihed, må vi kigge på det, så det ikke gentager sig, og vi kan lære af det, forsætter den konservative gruppeformand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce