Annonce
Aabenraa

Ombudsmands kritik af kommune vækker glæde hos S

Poul Kylling Petersen (S), mener kritikken af Aabenraa Kommune er skarp, men han noterer sig, at den samtidig er meget klar. Arkivfoto: Jacob Schultz

Socialdemokraten Povl Kylling Petersen ønskede redegørelse fra Folketingets Ombudsmand, og han glæder sig over det klare svar, selvom kritikken er skarp.

Aabenraa: Socialdemokraternes Povl Kylling Petersen, der sidder i kommunens økonomiudvalg, var én af dem, der var godt tilpas med, at Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, gik ind i sagen om Aabenraa Kommunes medarbejderes ret til at udtale sig offentligt. Og han er ikke mindre glad, efter der er kommet en redegørelse.

- Det er en skarp kritik af Aabenraa Kommune. Personligt glæder jeg mig over afgørelsen. For det første er den dejligt klar, og for det andet skaber den tryghed og bakker op om, at kommunalt ansatte også har lov til at udtale sig i kraft af den ytringsfrihed, vi alle har, siger Povl Kylling Petersen.

- Det er interessant, at kommunikationspolitikken, som vi vedtog i byrådet i 2016, bliver godkendt. Det glæder mig, at ombudsmanden ikke udtaler kritik af kommunikationspolitikken. Det kritiske er administrationens tolkning af den, mener Povl Kylling Petersen.

Annonce

Som jeg læser det, er der meget vide rammer for de ansatte til at udtale sig, så længe de gør det i "jeg-form".

Povl Kylling Petersen (S), medlem af økonomiudvalget

K: Vi må stå sammen

Samtidig peger han på det glædelige i, at der ikke er grundlag for at indkalde medarbejdere til samtale, blot fordi man har en anden holdning og udtaler sig uden at bakke op om de politiske beslutninger.

Nu skal der politisk handling til, synes socialdemokraten.

- Vi skal have lavet vejledninger til vores kommunikationspolitik. Det ligger også i afgørelsen, siger Povl Kylling Petersen.

De Konservative tager redegørelsen til efterretning og lægger op til, at Aabenraa Kommune retter ind.

- Der skal være fuld ytringsfrihed for ansatte i Aabenraa Kommune, ligesom for alle andre borgere. Det håber jeg, vi står sammen om på tværs af partiskel og i hele forvaltningen, siger Rasmus Elkjær Larsen.

- Og i det omfang, der ikke har været fuld ytringsfrihed, må vi kigge på det, så det ikke gentager sig, og vi kan lære af det, forsætter den konservative gruppeformand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce