Annonce
Aabenraa

Ombudsmands kritik af kommune vækker glæde hos S

Poul Kylling Petersen (S), mener kritikken af Aabenraa Kommune er skarp, men han noterer sig, at den samtidig er meget klar. Arkivfoto: Jacob Schultz

Socialdemokraten Povl Kylling Petersen ønskede redegørelse fra Folketingets Ombudsmand, og han glæder sig over det klare svar, selvom kritikken er skarp.

Annonce

Aabenraa: Socialdemokraternes Povl Kylling Petersen, der sidder i kommunens økonomiudvalg, var én af dem, der var godt tilpas med, at Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, gik ind i sagen om Aabenraa Kommunes medarbejderes ret til at udtale sig offentligt. Og han er ikke mindre glad, efter der er kommet en redegørelse.

- Det er en skarp kritik af Aabenraa Kommune. Personligt glæder jeg mig over afgørelsen. For det første er den dejligt klar, og for det andet skaber den tryghed og bakker op om, at kommunalt ansatte også har lov til at udtale sig i kraft af den ytringsfrihed, vi alle har, siger Povl Kylling Petersen.

- Det er interessant, at kommunikationspolitikken, som vi vedtog i byrådet i 2016, bliver godkendt. Det glæder mig, at ombudsmanden ikke udtaler kritik af kommunikationspolitikken. Det kritiske er administrationens tolkning af den, mener Povl Kylling Petersen.

Som jeg læser det, er der meget vide rammer for de ansatte til at udtale sig, så længe de gør det i "jeg-form".

Povl Kylling Petersen (S), medlem af økonomiudvalget
Annonce

K: Vi må stå sammen

Samtidig peger han på det glædelige i, at der ikke er grundlag for at indkalde medarbejdere til samtale, blot fordi man har en anden holdning og udtaler sig uden at bakke op om de politiske beslutninger.

Nu skal der politisk handling til, synes socialdemokraten.

- Vi skal have lavet vejledninger til vores kommunikationspolitik. Det ligger også i afgørelsen, siger Povl Kylling Petersen.

De Konservative tager redegørelsen til efterretning og lægger op til, at Aabenraa Kommune retter ind.

- Der skal være fuld ytringsfrihed for ansatte i Aabenraa Kommune, ligesom for alle andre borgere. Det håber jeg, vi står sammen om på tværs af partiskel og i hele forvaltningen, siger Rasmus Elkjær Larsen.

- Og i det omfang, der ikke har været fuld ytringsfrihed, må vi kigge på det, så det ikke gentager sig, og vi kan lære af det, forsætter den konservative gruppeformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce