x
Annonce
Esbjerg

Omdannet til 'datoselskab': Byggefirma er gået konkurs efter millionunderskud

Byggefirma Bygcom i Tjæreborg er taget under konkursbehandling under navnet "Datoselskabet af 4. februar 2020 A/S". Arkivfoto
Det nyskabende byggefirma Bygcom i Tjæreborg er taget under konkursbehandling under navnet "Datoselskabet af 4. februar 2020 A/S".

Esbjerg: Den 6. februar fratræder direktøren og bestyrelsesformanden sammen med hele bestyrelsen, og den samme dag afsiger en dommer ved Skifteretten i Esbjerg et såkaldt konkursdekret over ”Datoselskabet af 4. februar 2020 A/S”, der - som selskabsnavnet tilsiger - er stiftet to dage forinden, den 4. februar i år.

Det er de seneste registreringer, som Erhvervsstyrelsens selskabsdatabase har modtaget om virksomheden Bygcom med omkring 15 ansatte på Hulvej i Tjæreborg.

Dermed er der foreløbig sat en stopper for Bygcom, som med nye metoder og materialer kunne tiltrække investorer med risikovillig kapital.

Bygcom blev stiftet for lidt mere end fem år siden med hovedaktivitet indenfor fremstilling af valsede, galvaniserede stålprofiler samt bygningselementer baseret på stålprofiler til byggeindustrien i Danmark og nære eksportmarkeder.

Men i selskabets seneste offentliggjorte årsrapport fik ejerne en hidtil uset lussing med et underskud på næsten 11 millioner kroner. Det skyldes ifølge årsrapporten blandt andet ekstra omkostninger til at komme ind på det mere industrielle marked i byggeindustrien, men det fremgår også, at virksomheden allerede fra begyndelsen af 2019 havde markant bedre tal.

Annonce

Gæld

Selskabet har i henhold til årsrapporten fra 2018 en samlet gæld på næsten 20 millioner kroner. Det fremgår af samme årsrapport, at selskabet er involveret i en række tvister vedrørende historiske byggesager, og at det er uvist, hvad udfaldet af disse tvister bliver.

Selskabets pengeinstitut har virksomhedspant på i alt fire millioner kroner med sikkerhed i driftsmateriel, tilgodehavender fra salg samt varelager.

Presset likviditet

”Fra maj måned og i resten af 2019 ser aktivitetsniveauet ud til at skulle tredobles i forhold til 2018, hvilket vil medvirke til at bringe selskabet ud af fasen som opstartsvirksomhed og ind i en stabil vækstfase med bedre lønsomhed og mere jævn belægning af produktionskapaciteten. 2019 forventes således at kunne bringe selskabet til et resultat, der viser en meget markant forbedring i forhold til den hidtidige udvikling,” skriver Bygcoms ledelse i årsrapporten.

Det ændrer dog ikke ved – som det også fremgår af årsrapporten – at Bygcoms likviditet har været under pres, og selvom to ejere i form af en støtteerklæring havde forpligtet sig til at tilføre den nødvendige likviditet – i hvert fald ind den 31. december 2019 - er selskabet nu gået konkurs.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra den af Skifteretten udpegede kurator, advokat Jan Bruun Jørgensen, Andersen & Partners, om årsagen til konkursen. Ej heller om det er tanken, at Bygcom skal rekonstrueres i et nyt setup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce