Annonce
Tønder

Omfattende fornyelse af Højer Træskulpturevent

Steffi Pedersen er formand for Højer Art Jam. Sammen med sin mand Gleb Tkachenko har hun forsøgt at løfte symposiet til et internationalt kunstevent. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Højer Art Jam er navnet på det tidligere Træskulptursymposium og det bliver en kunstevent med mange store og små nyheder.

Højer: En fotoudstilling med lokale Højer-borgere, en udstilling om de første 25 år med træskulpturer i Højer, liveproduktion af træskulpturer og andre kunstværker, 11 nationaliteter og gavlmalerier. Højer Art Jam er vokset ud af en tradition og op til en kunstevent med internationalt format.

- Min ambition er, at det her skal gro og gro og blive noget som afspejler alt det, Højer har at byde på, lyder det fra formand Steffie Pedersen, der sidste år overtog formandsposten i symposiets forening efter sin far Albert Pedersen.

Men Steffie gør det ikke alene, hendes mand Gleb Tkachenko er dybt involveret i planlægningen og selvom han er meget ude at rejse i forbindelse med sin kunst, har han nået at ombygge parrets galleri, så det er klar til de planlagte udstillinger.

Gleb Tkachenko er både kunstner, deltager og praktisk hjælper bag Højer Art Jam og udstillingerne i Galleri Kunsten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Gavlmaleri og fotokunst

Årets symposium starter søndag den 17. juni og afsluttes søndag den 24. juni med udstilling af årets skulpturer.

Ud over træskærere vil der i år også komme en installationskunstner, en kunstfotograf og nogle malere, der skal fremstille to gavlmalerier.

- Vi har planlagt to gavlmalerier og husene er fundet. Det bliver rigtig godt, siger Steffie Pedersen.

Hun lover masser af fornyelse, men understreger, at hun arbejder i dyb respekt for de oprindelige kræfter.

- Jeg håber Højer Art Jam bliver stort, men det er jo symposiet, der har startet det hele. De gamle fra bestyrelsen har været vigtige, for uden dem var der ikke noget, jeg kunne udvikle på. Jeg har været med siden starten, først på sidelinjen, og siden har jeg været ude i verden og være konsulent på andre symposier. Der er nok at lave og jeg glæder mig, siger Steffie Pedersen.

Steffi Pedersen er formand for Højer Art Jam, det tidligere træskulptursymposium og hun har både styr på markedsføring, koncept og en motorsav. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Kunstdestination Højer

Steffie Pedersen og Gleb Tkachenko har bosat sig i Højer, hvor de bor med deres to piger og de lever af deres kunst og iværksætteri.

- Der er ingen grænser for, hvad Højer Art Jam kan blive til. Vi arbejder på at gøre det her til en kunstdestination for hele verden, siger Steffie Pedersen, mens Gleb Tkachenko arbejder hårdt på at få udstillingslokalerne på Galleri Kunsten klar til uge 25.

- Vi har arbejdet på at få gjort endnu et udstillingslokale klar og vi når det. Der skal jo vises to udstillinger her på Kunsten, og de bliver bare så spændende, lover Steffie Pedersen.

Hun afslører allerede nu, at udstillingerne vil vise sort-hvide portrætter af kendte Højerborgere og deres passion, mens den anden udstilling bliver et historisk tilbageblik på Træskulptursymposiets første 25 år.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Gittas søn blev indlagt over ti gange på en måned på uroplaget sygehus: - Jeg græd i afmagt, hver gang han blev sendt hjem uden at blive undersøgt ordentligt

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

Tønder

På åbent bildæk: Urinerende mand udløser nødbremse på tog

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce