Annonce
Billund

Omme Centret er godt: Hvor kommer de psykisk syge fra?

Omme Centret er plejecentret i Sdr. Omme. Nu ønsker politikerne også at huse psykisk syge og misbrugere på stedet i midlertidige perioder. Arkivfoto: Jan Kronvold

Læserbrev:  Som jeg har forstået det, skal træningscentret på Omme Centret nedlægges. I stedet skal der oprettes et akut psykiatrisk modtagecenter.

Jeg har i øvrigt selv brugt træningscentret i nogle uger efter en rygoperation. Dog skete der først en forandring efter et forløb på træningscentret Sydtoften 103. Her fik jeg intensiv træning to gange om ugen i tre måneder - af en virkelig god fysioterapeut, Tanja. Hun fik mig på benene igen efter flere måneder i kørestol. Her skal der lyde stor tak til hjemmeplejen, som kom til mit hjem 24/7.

Mit indtryk af Omme Centret er, at der er et godt og engageret personale, og at det er en stor tryghed for beboerne.

Annonce

Som lægmand og med 51 år som borger i Sdr.Omme oplever jeg stor hjælpsomhed borgerne indbyrdes.

I min tid som fængselsbetjent på Vestre Fængsel oplevede jeg flere gange mødet med en varetægtsfængslet, psykisk syg, der ikke kunne tåle at være låst inde.

Jeg oplevede, at vedkommende ødelagde alt inventar i cellen og var nødt til med magtanvendelse at overføre vedkommende til psykiatrisk hospital i Glostrup eller Rigshospitalet.

Jeg har et barnebarn, der er ansat ved politiet, som har sagt, at det er den vanskeligste opgave  at blive kaldt ud til en psykisk syg. Det ene øjeblik at tale relativt fornuftigt, for i næste øjeblik at angribe politiet. En ulykkelig situation for alle parter.

I mine 30 år ved Statsfængslet i Sdr. Omme oplevede vi, at psykisk syge skabte utryghed for såvel medindsatte som personale. Altid et dybt ulykkeligt menneske, når vi måtte køre vedkommende til et psykiatrisk hospital.I mine 30 år ved Statsfængslet i Sdr. Omme oplevede vi, at psykisk syge skabte utryghed for såvel medindsatte som personale.

Alf StadagerMin hustru Aase, som jeg næste år har været gift med i 60 år, har i nu cirka to år boet på plejehjemmet Fynsgade på grund af demens. Hun var for nogle år siden på aflastning på Omme centret. Det var meget positivt for alle. Hun var sammen med mange kendte ansigter. Desværre var det ikke muligt, da hun skulle have en fast plejebolig. Måske dette kunne ændres nu, da der er ekstra pladser på Omme Centret.

Måske er der noget, jeg har misforstået, men hvor stort et område skal de ledige pladser dække? Hvem kommer med de psykisk syge eller melder de sig selv? Vil der være uddannet personale ?

Jeg har hørt en vending: Vi kan alle vise empati ved et brækket ben, men føler os utrygge overfor et psykisk sygt menneske.

Jeg ved også at, de, der har fået stillet diagnosen "bipolar psykisk lidelse" bruger alkohol eller stoffer for at milde deres sygdom. Med det resultat at slemt bliver til værre.

En farlig blanding, hvor det kommer helt ud af kontrol og i aller værste fald har døden til følge.

Annonce
Billund For abonnenter

Se Grindsted fra drone: Fra oven ligner pladsen en femtakket stjerne

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Tyskland

Tyskland går til valg: De unge må vente på den store omvæltning

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Danmark

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Vejen For abonnenter

Nadja vejede 186 kilo og fandt trøst i mad: - Folk så overhovedet ikke mig, de så bare min krop som et problem, der skulle ordnes

Billund

Vestermarkskirkens julemarked er tilbage

Danmark

Dall: Pludselig er de socialdemokratiske ministre blevet meget bevidste om at tale om 'skatteydernes kroner'

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Team Esbjerg

Tidligere Team Esbjerg-målvogter er ikke i tvivl: De skal kunne vinde over Buducnost

Haderslev For abonnenter

Mor og datter stiller op til valget som debutanter: - Vi er rå og nye

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Annonce