Annonce
Erhverv

Omme Lift har leveret 10.000 lifte

Leveringen blev fejret med kage. PR-foto: Omme Lift
Omme Lift overdrog i sidste uge lift nummer 10.000 til en tysk kunde.

Sdr. Omme: Den 6.-7. november vil blive husket i Sdr. Omme-virksomheden Omme Lift.

Her blev lift nummer 10.000 i virksomhedens historie nemlig overdraget til den tyske kunde. Der var tale om en lift af mærket 2750 RXJ, og i forbindelse med overdragelsen var Omme Lifts tyske samarbejdspartner Omme Lift Gmbh samt flere andre tyske kunder inviteret op til to dages fejring og overdragelse på fabrikken i Sdr. Omme.

Omme Lift startede i Sdr. Omme i 1906 som en lokal smedje. Siden har virksomheden vokset sig til en stor fabrik, og der er i dag cirka 105 medarbejdere på Omme Lift. Fabrikken producerer mellem 350 - 400 lifte årligt. I 2004 kunne Omme Lift fejre leveringen af lift nummer 5.000.

Annonce

Åbent hus for ansatte

Leveringen af lift nummer 10.000 blev også fejret af de ansatte og deres familier.

Lørdag den 9. november havde fabrikken åbent hus, så medarbejderne kunne vise deres arbejdsplads frem til familien. 280 mennesker lagde vejen forbi fabrikken.

Dagen startede med rundvisninger på fabrikken med kørende værksteder, så gæsterne kunne få fornemmelsen for, hvordan en lift bliver til fra start til slut. Herefter blev alle medarbejdere, der arbejder og har arbejdet på Omme Lift fejret med musik, helstegt pattegris, og til dessert en Omme Lift kage.

Desuden var der også opstillet en lift, så man kunne se Sdr. Omme by og Omme Lift fra oven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce