Annonce
Aabenraa

Omsætning halveret hos transportgigant: Nu skæres hver tredje medarbejder bort

Nagel-Groups danske afdeling i Padborg nedlægger 55 stillinger. Det er mere end en tredjedel af medarbejderne, der rammes. Pressefoto
Omsætningen er skrumpet til cirka halvdelen, 522 millioner kroner, på fire år. Nagel-Group nedlægger nu en tredjedel af stillingerne i sin danske afdeling i Padborg.

Padborg: Det var en trist besked, der blev givet til medarbejderne i transport- og logistikvirksomheden Nagel Danmark i Padborg i sidste uge. 55 stillinger skæres bort.

I en pressemeddelelse skriver virksomheden, at "Nagel Danmark strømliner strukturer og processer og positionerer sig som en fremtidsorienteret virksomhed", og det skal altså ske med færre medarbejdere.

- Beslutningen om at reducere antallet af medarbejdere har været meget vanskelig på grund af den indvirkning, det har på vores kolleger. Denne omstrukturering er dog presserende nødvendig for at sikre den langsigtede succes for Nagel Danmark og Nagel Transport & Logistik, siger Kim Sørensen, som er administrerende direktør for begge virksomheder.

- Vores transformation er ikke kun et omkostningsbesparende program, men en komplet omlægning af vores måde at arbejde på, hvor Nagel Danmark investerer stort i sin fremtid, understreger Kim Sørensen i pressemeddelelsen.

Annonce

Om Nagel-Group

  • Nagel-Group, der er specialiseret i fødevarelogistik, opererer i hele Europa og har hovedkvarter i
    Versmold i Tyskland.
  • Koncernen har 12.000 medarbejdere på flere end 130 lokationer. Inden de 55 stillinger skæres bort i Padborg, har den danske afdeling 152 medarbejdere.
  • Nagel Danmark i Padborg var oprindeligt en familievirksomhed ved navn Andreas Andresen, men i 2012 købte Nagel-Group de sidste af aktierne i virksomheden. I 2013 blev navnet ændret fra Andreas Andresen til Nagel Danmark.
  • Også Nagel-Group er en familievirksomhed. Bestyrelsesformand for Nagel Danmark er Tobias Nagel.

Ingen grupper går fri

Virksomheden blev hårdt ramt af finanskrisen, og omsætningen er på ti år blevet halveret fra over en milliard kroner. Selvom et underskud på 73 millioner kroner i 2011 er blevet til overskud på mellem fire og otte millioner kroner de seneste fem år, er den tysk ejede virksomhed stadig under pres.

De investeringer, som direktør Kim Sørensen omtaler, er rettet mod digitalisering og en forbedret IT-infrastruktur. Samtidig er lagerstyringen blevet opgraderet.

- Denne omstrukturering har til formål at gøre Nagel Danmark betydeligt slankere og derved sikre en langsigtet, grundlæggende sund organisation, der imødekommer kundernes krav i en skiftende markedssituation, siger Kim Sørensen.

Der er endnu ikke sat navn på de 55 medarbejdere, hvis stillinger nedlægges, men det bliver alle medarbejdergrupper, der rammes, oplyser pr-ansvarlig Nils Ortmann. Tallet 55 ændres ikke, men der kan blive tale om frivillige fratrædelser, så antallet af afskedigelser minimeres.

- Vi står lige midt i forhandlingerne, som er meget konstruktive, og vores største fokusområde er medarbejderne lige nu. Derfor har vi heller ikke meldt noget ud tidligere, forklarer Nils Ortmann.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce