Annonce
Aabenraa

Omsætning sætter rekord: Men covid-19 har spist millioner af overskuddet

Det var en ambition, da H.P. Therkelsen pr. 1. juni fik ny administrerende direktør i skikkelse af Michael Riis (t.v.), at omsætningen skulle øges. Det skete, men han var dog kun med ombord i en måned i det forgangne regnskabsår. Ejer Peter Therkelsen, der er fjerde generation i den sønderjyske transport- og logistikvirksomhed, kan imidlertid konstatere, at bundlinjen ikke er fulgt med omsætningen i en covid-19-tid. Arkivfoto: André Thorup
I et regnskabsår, hvor covid-19 har fyldt meget, er det lykkedes transport- og logistikvirksomheden H.P. Therkelsen at øge omsætningen til den højeste nogensinde, men det kan ikke aflæses i årets resultat, der er 8,6 millioner kroner dårligere end året før.
Annonce

Padborg: Transport- og logistikvirksomheden H.P. Therkelsen A/S i Padborg har i det seneste regnskabsår ramt en rekordomsætning på 425,3 millioner kroner og et bruttoresultat, der er knap fem millioner kroner bedre end året før.

Desværre følger bundlinjen ikke med. Årets resultat er styrtdykket fra 11,1 til 2,5 millioner kroner. Det har stor kundetilgang og eksisterende kunders øgede engagement ikke kunnet modvirke, oplyses det i en pressemeddelelse.

- Vores overskud bliver dog markant påvirket af covid-19, idet vi har valgt at opretholde stort set alle vore normale services, trods faldende mængder under covid-19. Det har betydet højere produktionsomkostninger pr. sending end normalt. Indtjeningen blev derved ramt i sidste del af regnskabsåret under covid-19, forklarer koncerndirektør og hovedaktionær Peter Therkelsen.

Samtidig har den familieejede virksomhed fortsat en planlagt investering i nye, moderne IT-værktøjer samt løbende investeringer og udskiftning af vognparken. Endvidere er der afgivet ordre på ti nye miljøvenlige LNG-trækkere, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Ser lys i mørket

Covid-19 og periodevis nedlukning i Europa har ikke just været befordrende for den sønderjyske transportvirksomhed, der har specialiseret sig i at køre med kølevarer til fødevareindustrien.

Kunderne har ikke kunnet afsætte samme mængder som normalt, og derfor er transportbehovet reduceret.

- Når alt det negative er sagt, så er vores forventninger til fremtiden dog ikke helt så dystre. Det skyldes, at vi har brugt det forgangne år godt til at styrke forretningen til den fremtidige konkurrence samt markedskrav. Herudover har vores lager- og logistikforretning udviklet sig fint, hvilket er et serviceområde, som vi satser endnu mere på i fremtiden, fortæller Peter Therkelsen.


Vores overskud bliver dog markant påvirket af covid-19, idet vi har valgt at opretholde stort set alle vore normale services, trods faldende mængder under covid-19.

Peter Therkelsen, koncerndirektør og hovedaktionær, H.P. Therkelsen A/S


Regnskabet i tal

  • H.P. Therkelsens regnskabsår løber fra 1. juli til 30. juni (tallene i parentes er fra 2018/2019)
  • Nettoomsætning: 425,3 millioner kroner (406,9).
  • Årets resultat: 2,5 (11,1).
  • Egenkapital: 57,3 (60,4).
  • Overskudsgrad (EBIT-margin): 3,2 (2,9).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce