Annonce
Erhverv

Omsatte for over 800 millioner kroner på Covid-19-kviktest: Nu vil Carelink åbne nyt koncept med privat sundhedscenter i Kolding

Carelink åbner 1. november 2021 et sundhedscenter i Kolding som led i et nyt koncept. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Firmaet Carelink omsatte for over 800 millioner kroner som udbyder af kviktest. Nu åbner firmaet et sundhedscenter i Kolding som led i et nyt koncept.

Kolding: Hvis man har prøvet en Covid-19-hurtigtest i enten Kolding eller i det syd- og sønderjyske, har man sandsynligvis stiftet bekendtskab med firmaet Carelink.

Virksomheden fik sit store gennembrud som en af flere udbydere af kviktest, og undertiden nåede man at omsætte for over 800 millioner kroner.

Men forleden lukkede det sidste hurtigtestcenter i Danmark. Det betyder, at blandt andre Carelink kigger sig om efter nye forretningsområder, og her kommer Kolding til at være omdrejningspunkt for et nyt koncept.

Annonce

Konceptet går ud på at oprette private sundhedscentre, hvor borgere kan få foretaget et motionstjek, et sundhedstjek, blive testet for allergi eller eksempelvis få en gratis influenza-vaccine, hvis man er over 65 år eller har en kronisk sygdom.

- Man går ikke uden videre ind til sin praktiserende læge og får foretaget et større sundhedstjek, fordi der sjældent er tid og ressourcer til det. Her vil vi gerne byde ind, og vi udpegede fra start Kolding som det rigtige sted at starte, forklarer Brian Rosenberg, der er administrerende direktør for Carelink A/S.

Han fortæller, at der i kviktestperioden var ansat op mod 700 personer i Kolding og området ved byen. Så mange bliver der dog slet ikke behov for i det nye sundhedscenter, når det åbner den 1. november 2021. I stedet kommer det til at bestå af to sygeplejersker, to sekretærer og en enkelt læge.

Kort om Carelink

Grundlagt i 2007 af sygeplejerske Mette Lynggren i Aarhus. I dag ligger hovedsædet i Randers. 

Carelink er et vikarbureau indenfor sundhedssektoren, som især landskendt som en af flere udbydere af kviktest til Covid-19, som var et område, der for alvor tog fart i løbet af 2021, og som mundede ud i 6,6 millioner næsetest udført på 160 testcentre og af 3500 medarbejdere. Med indgangen til oktober 2021 var der under 50 podere tilbage i Carelink-regi. 

Virksomheder starter 1. november 2021 et nyt koncept med sundhedscentre, og det første center åbner i Kolding i det såkaldte Kolding Midtpunkt i Bredgade.

Det er Carelinks ambition, at konceptet skal udbredes til flere byer i den kommende tid.

- Vi kommer løbende til at evaluere på det nye koncept og sikre, at vi rammer den efterspørgsel, der måtte være. Den kan godt være forskellig fra landsdel til landsdel, og det vil vi afprøve. Men vi går 100 procent ind i det her og tror meget på konceptet, siger Carelink-direktøren.

En presset offentlig sektor

Åbningen af det private sundhedscenter kommer i kølvandet på en periode, hvor først et stort antal Covid-19-patienter og så en landsdækkende strejke blandt sygeplejersker har sat det offentlige sundhedsvæsen under pres.

- Selv om vi opretter et privat sundhedscenter, kan vi være med til at aflaste det offentlige i forhold til blandt andet de her sundheds- og motionstjek, som stadig flere efterspørger, men hvor de i dag føler, at det kan være svært at få en tid i det offentlige. Med andre ord vil flere tage styringen over deres egen sundhedstilstand, og det reagerer vi nu på, fortæller Brian Rosenberg.

Annonce

Kolding er først - men næppe sidst

Ifølge direktøren ligger Kolding godt i forhold til dels at rekruttere sygeplejersker og plejepersonale, og dels i forhold til at være en mellemstor by med et ganske stort opland.

- Kolding bliver den første by, hvor vi tester konceptet af, men jeg forventer bestemt, at Kolding ikke bliver den sidste by, siger Brian Rosenberg.


Annonce
Erhverv For abonnenter

Flere hjemmekontorer gav omsætning på 1,3 mia. kroner hos  it-grossist i Kolding

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Afrikas ven fik stjålet hospitalsudstyr for millioner - nu skal politiet efterforske sagen

Esbjerg For abonnenter

Fyringer på vej hos uddannelses-gigant: Besparelse på 20 millioner kroner har skabt frygt og undren blandt ansatte

Varde

Pia og Carsten har haft deres kro anonymt til salg i mere end tre år: Nu har værtsparret skiftet salgsstrategi

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Aabenraa

Corona knækker sportsklub: - Det er ubeskriveligt trist

Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Erhverv For abonnenter

Viking Link: En svensk enklave er skudt op midt i Glejbjerg

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Motorvej var helt spærret: Pludselig splintredes soltag i bil - politiet ledte efter sten

Danmark For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Kolding

Så er gratis kompost et fast tilbud til Koldings haveejere

Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Kolding

Kolding IF er i pokalkvartfinalen efter kæmpe drama: Målmand afgør kampen på straffespark

Annonce