Annonce
Debat

Omskåret er en positiv og essentiel identitetsmarkør

Læserbrev: 21 februar 2018 lagde JydskeVestkysten igen spalteplads til et hidsigt angreb på religion i almindelighed og det jødiske drengeomskæringsritual i særdeleshed. Det er uhyrligt, når de to ungliberale læserbrevsskribenter fremfører, at jødiske forældre "skærer i børn" og "misbruger deres magtposition", når de opfostrer deres børn inden for den jødiske tro.

For jøder er drengeomskæring et centralt religiøst bud, der i symbolik og vigtighed svarer til den kristne barnedåb. Selve ritualet, hvor omskæringen finder sted, og barnet får sit navn, er en glædelig begivenhed, som stort set alle jøder er glade for at være omfattet af.

Drengeomskæring er blevet praktiseret problemfrit i de 400 år, der har levet jøder i Danmark. Ritualet går flere tusinde år tilbage, men er en fremmedartet skik for de fleste danskere. Andre steder er det almindeligt, for eksempel i USA, hvor 58 % af alle mænd er omskåret.

Danske jøder står for en succesfuld integrationshistorie gennem 400 år. Det har været muligt, fordi tolerance, respekt for anderledes troende og anerkendelse af retten til religionsfrihed er solide danske kerneværdier. Det er umådelig trist, hvis disse værdier svækkes på grund af generel foragt for religion og i et misforstået forsøg på at "redde" dansk-jødiske børn fra deres egen kultur og historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce